כיצד להתמיד בדיאטה?:

מהו מזון פונקציונלי?

מפת האתר > מושגים דיאט > קטגוריה ראשית > תזונה לריפוי טבעי

מאת: מערכת Diet

מזון פונקציונלי או תזונה פונקציונלית הם מושגים חדשים, לא כ"כ מוכרים, אך מאוד אופנתיים בתחום קידום הבריאות ותזונה נכונה. כשמדברים על מזון פונקציונלי, ניתן להבחין בין שני סוגים עיקריים:
1. תרופות מן הטבע - אבוקדו, למרבה הפלא, מסייע להעלאת הכולסטרול הטוב, ומפחית את הרע, הסלק מחזק את הדם ומסייע לניקוי רעלים. למעשה, לכל מזון יש רכיבי תזונה בסיסיים כמו חלבונים, פחמימות ושומנים, אך בפועל, הוא מכיל הרבה יותר מכך. רכיבים בעלי ערכי מוסף בריאותיים חשובים המספקים השפעה טיפולית מיידית. באבוקדו, תמצאו את הפיטוסטרולים שיטפלו בעודף הכולסטרול, בענבים, הפלבנואידים מונעים תהליכי טרשת עקב היותם נוגדי חמצון. כן, גם הויטמינים והמינרלים כלולים במזון פונקציונלי, אך הפלוס הבריאותי החשוב נמנה על השילוב בינהם, מה שבסופו של דבר מסתיים במזון מנצח המבטיח שמירה על הבריאות, מניעת מחלות עתידיות, ושיפור תיפקודי הגוף. למעשה , מזון פונקציונלי מתנהג כמו תרופות מן הטבע. הוא טיפול טבעי למצבי חולי קיימים וגם מוריד את הסיכון לפתח מחלות בעתיד.

האיכות של המזון תקבע ע"י אופיו, האנרגיה שלו, והשפעתו על מערכות שונות בגוף.

2. מזון פונקציונלי מתועש ומעובד - מזון שהועשר ברכיבי מזון שונים הידועים בהשפעתם הבריאותית. כמו למשל:
הוספה של ברזל או סידן במוצרי החלב. שניהם מרכיבים חיוניים לתיפקוד הגוף.
הוספה של חומצה פולית ו
ויטמינים שונים בקורנפלקס. החומצה הפולית נחשבת לחשובה ביותר לבניית תאים חדשים, במיוחד בתקופת גדילה או הריון.
הוספה של פרוביוטיקה (חיידקי אסידופולוס לדוגמא) ביוגורטים ובמוצרי חלב נוספים. הפרוביוטיקה המכילה חיידקים ידידותיים עוזרים בספיגת המזון ומחזקים את המערת החיסונית בגוף.
אם כך, הדגשים במזון פונקציונלי הם המניעה והטיפול.

שלושה עקרונות חשובים במזון פונקציונלי:
1. אכילה של מזונות פונקציונלים תחזק את המערכות בגוף, ותמנע, שלא נדע, מחלות עתידיות. בנוסף, במצבי חולי שונים כמו:
תסמונת מעי רגיז, חילוף חומרים איטי, הצטננות, דלקות שונות, ותחלואים שונים,יהווה טיפול אפקטיבי וטבעי.

2. המזונות הפונקציונלים המגיעים מהצומח שימשו ברפואה המסורתית של תרבויות שונות כמו, האנדיאנים, בני המאיה, והבדויים כצמחי מרפא המרפאים מחלות שונות. מרקחות וחליטות שמקורם בעלים שונים, פירות, שורשים ושרפים הוכנו לחולים. עד היום מנסים לשמר כמה מה"פטנטים" של תרבויות עתיקות אילו, חלק מהם תוכלו למצוא בפורמולות צמחי מרפא.

3. מזון פונקציונלי הוא גם כזה המכוון מה כן כדאי לאכול, וממה להמנע. לדוגמא, לאדם שסובל מאבנים בדרכי השתן, ההמלצה תהיה לא לצרוך מאכלים המכילים אוקסלט או מעלים את רמתו. דוגמאות למזונות כאלה: תה, עלי סלק, שוקולד, תות שדה, עגבניות, חצילים וקקאו.

ברפואה הסינית נוכל למצוא הגדרות מעט שונות למזון פונקציונלי. האיכות של המזון תקבע ע"י אופיו, האנרגיה שלו, והשפעתו על מערכות שונות בגוף. לדוגמא: תסמונת המעי הרגיז תטופל ע"י מזונות מחממים כתומים: גזר, בטטה, דלעת כדי לחזק את הטחול ולסייע לתפקודו.

2 תגובות ל“מהו מזון פונקציונלי?”

  1. מאת שקדנית:

    שלום רב,
    לאחרונה אובחנתי ע"י רופא נשים בקנדילומה( תסמין של נגיף הפפילומה) , יבלות באיבר המין.
    איזו תזונה מומלצת בשבילי , מרכיבי מזון, ויטמינים מינרלים וכו' כדי לחזק את המערכת החיסונית שתתגבר על הנגיף ? האם יש המלצה על תוסף תזונה ספציפי?
    בתודה
    שקדנית

  2. מאת editor:

    שלום שקדנית!
    הקנדילומה היא וירוס ולכן תזונה לחיזוק מערכת החיסון הכרחית במצב זה. כמו כן צמחי מרפא יכולים להלחם ביעילות בוירוס הקנדילומה, לדוגמא אסטרגלוס.תזונה מתאימה ונכונה עבורך, צריכה להיות בהתאם לבדיקות הדם, השלב בו נמצאת הקנדילומה, וכן המצב הגופני שלך. אוכל לשלוח לך שם של מטפל העוסק ברפואה טבעית בהתאם לאיזור מגורייך. שלחי אי מייל ל – [email protected]. יום טוב והמשך גלישה נעימה.