ללא נקיפות מצפון: מתכון עוגת שוקולד דלת שומן
כללי >
מאמרים נבחרים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
מנות ראשונות ונשנושים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
מתכוני גולשים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
עוגות ועוגיות
17.12.12
מרכיבים:
2/3 1 כוסות קמח
1/4 1 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו אפייה, מנופה
1.5 כפיות סודה לשתייה
1 כפית מלח
חצי כוס רסק תפוחים
1.5 כוסות חלב דל שומן (ניתן להחליף ביוגורט או שמנת חמוצה שלת שומן)
1 כף תמצית וניל
4 חלמוני ביצה (או 2 ביצים שלמות)
אופן הכנה:
- לחמם תנור מראש ל-350 מעלות.
- לשמן בנדיבות תבנית אפייה
- בקערה בינונית לנפות את הקמח עם אבקת הקקאו, סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת להקציף סוכר, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- לערבב לתוך התערובת חלב (או יוגורט/שמנת חמוצה) ורסק תפוחים עד שהתערובת אחידה לגמרי.
- לערבב את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ולהקציף במיקסר במהירות נמוכה.
- להעביר לתבנית האפייה ששומנה מראש.
- לאפות כ-30-35 דקות, ניתן להכניס קיסם למרכז העוגה, במידה והוא יוצא נקי, העוגה מוכנה.
בתיאבון!