איך לשמור על הבריאות בגיל הזהב:

ללא נקיפות מצפון: מתכון עוגת שוקולד דלת שומן

כללי > מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מנות ראשונות ונשנושים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני גולשים > קטגוריה ראשית > מתכונים > קטגוריה ראשית > מתכונים > עוגות ועוגיות

17.12.12

מרכיבים:

2/3 1 כוסות קמח

1/4 1 כוסות סוכר

2/3 כוס קקאו אפייה, מנופה

1.5 כפיות סודה לשתייה

1 כפית מלח

חצי כוס רסק תפוחים

1.5 כוסות חלב דל שומן (ניתן להחליף ביוגורט או שמנת חמוצה שלת שומן)

1 כף תמצית וניל

4 חלמוני ביצה (או 2 ביצים שלמות)

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור מראש ל-350 מעלות.
  2. לשמן בנדיבות תבנית אפייה
  3. בקערה בינונית לנפות את הקמח עם אבקת הקקאו, סודה לשתייה ומלח.
  4. בקערה נפרדת להקציף סוכר, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. לערבב לתוך התערובת חלב (או יוגורט/שמנת חמוצה) ורסק תפוחים עד שהתערובת אחידה לגמרי.
  6. לערבב את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ולהקציף במיקסר במהירות נמוכה.
  7. להעביר לתבנית האפייה ששומנה מראש.
  8. לאפות כ-30-35 דקות, ניתן להכניס קיסם למרכז העוגה, במידה והוא יוצא נקי, העוגה מוכנה.

 

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.