עוגיות טחינה ושיבולת שועל

קטגוריה ראשית > מתכונים > עוגות ועוגיות

אלה עוגיות בריאות. הטחינה עשירה בחלבון, סידן, ברזל, ויטמין B1, ויטמין B2 וסיבים תזונתיים.

מנות: 20-25
קלוריות למנה: 50-60
מידת הקושי: קל

רכיבים:

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

3 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס דבש
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
1/4 כוס (25 גרם) שקדים קלופים לא קלויים, טחונים
3/4 כוס (75 גרם) קוואקר
50 גרם צימוקים או חמוציות יבשות

הוראות הכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים ליצירת בצק אחיד.
2.מרדדים את הבצק ויוצרים עוגיות קטנטנות.
3.אופים במשך 8-10 דקות בחום בינוני עד להזהבה.
הערות נוספות:
יש להיזהר שלא לחרוך את העוגיות כי אז טעמן מר.

בתיאבון!

מאת: מערכת "Diet".

2 תגובות ל“עוגיות טחינה ושיבולת שועל”

  1. מאת גן רווה:

    האם אפיית הטחינה בתנור אינה מחמצנת את שמן השומשום שבטחינה והופכת את כל העסק ללא בריא?

  2. מאת editor:

    שלום גן
    שמן השומשום מתחמצן בטמפ' גבוהות יחסית. 232 מעלות צלזיוס. כדאי להקפיד שהאפייה תהיה נמוכה מטמפ' זו. אפייה ובישול עם טחינה נפוצות ומקובלות מאוד.