לא כל המשמין הוא חטא: מאכלים שכיף וצריך לאכול:

שלושה בתוך אחד: פלפל ממולא באורז ובשר

קונים בריא > אוכל בריא > קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים > כללי > מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית > מתכונים

 

2.12.12

 

מרכיבים:

מילוי-

5-7 פלפלים בגודל בינוני (ניתן ורצוי לבחור בכל מיני צבעים)

בצל

רבע חבילת פטרוזיליה

רבע חבילת כוסברה

פלפל שחור לפי הטעם

קופסה קטנה של רסק עגבניות

4 כפות שמן

רבע קילו בשר טחון (אפשר גם בשר עוף)

2 כוסות אורז

2 תיבוליות עשבי תיבול

2 עגבניות חתוכות דק

רוטב-

קופסה קטנה של רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות מרק עוף (אין צורך להוסיף מלח)

3 כוסות מים

אופן הכנה:

1. מתחילים בהכנת המילוי- מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לו עגבניות, עשבים ורסק עגבניות.

2. מערבבים היטב ולאחר 3 דקות מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב כעוד 3 דקות.

3. מכבים את האש. מוסיפים את הבשר ומערבבים ומונעים היווצרות של גושים עד לכדי קבלת תערובת אחידה.

4. מכינים את הפלפלים- חותכים לכל פלפל את הראש שלו (שומרים את הראש, או מכסה הפלפל), מוציאים את גרעיני הפלפל ושוטפים את הבפנים שלו ולאחר מכן מסדרים את הפלפלים בסיר רחב.

5. הכנת הרוטב- מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה ושופכים מעל הפלפלים.

6. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

7. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הפלפל כשעה (במידה ולא מוכן אפשר לבשל גם שעה וחצי- יש לבדוק אם תחתית הפלפלים לא שרופה).

בתיאבון!

** ניתן להחליף את הפלפלים בקישואים עגולים או בכל ירק אחר לפי הטעם!

לא ניתן להגיב למאמר זה.