מתכון פשטידת רועים קלה להכנה

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים > קטגוריה ראשית > מתכונים > קטגוריה ראשית > מתכונים > פשטידות ומאפים

פשטידת רועים הינה מנה אנגלית במקור, אותה אוכלים עם בשר טלה. אמריקאים לעומת זאת, נוהגים להכין אותה עם בשר. מדובר בתבשיל, שבגרסתו האמריקאית ניתן למצוא שכבות של בשר מבושל, ירקות מבושלים והשכבה העליונה היא של מחית תפוחי אדמה, שנאפה בתנור.

 

מרכיבים: 

1.5 קילו בשר טחון (רצוי מהחלק האחורי של הפרה: ויסבראטן, כף, ירכה)

1 בצל קצוץ

1-2 כוסות של ירקות חתוכים: גזר, אפונה ותירס

1.5 – 2 ק"ג תפוחי אדמה (3 תפו"א גדולים)

8 כפות חמאה (ניתן להחליף בשמן)

חצי כוס ציר בקר

1 כפית רוטב וורצ'סטרשייר

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. לקלף את רבע מתפוחי האדמה ולהרתיחם במים רותחים עם מלח עד שהם מתרככים.
  2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, יש להמיס 4 כפיות חמאה במחבת טיגון גדולה.
  3. לקצוץ בצל ולטגנו בחמאה, במשך 10 דקות בחום בינוני, עד שהוא מקבל מרקם רך. את הגזר יש להוסיף ולבשל בזמן בישול הבצל, את האפונה והתירס יש להוסיף לאחר סיום בישול הבצל או לאחר שהבשר התבשל.
  4. להוסיף בשר טחון ולטגן אותו עד שצבעו כבר לא ורוד. להוסיף מלח פלפל ורוטב וורצ'סטרשייר. להוסיף חצי כוס של ציר בקר ולבשל ללא מכסה, על אש נמוכה, במשך 10 דקות. במידה ונדרשת יותר לחות ניתן להוסיף עוד ציר בקר.
  5. למעוך את תפוחי האדמה בקערה עם מה שנשאר מהחמאה ולתבל לפי הטעם.
  6. יש להניח את הבשר, הירקות והבצל בתבנית אפייה ולפזר את מחית תפו"א מעל. ליישר את שכבת התפו"א, עם מזלג, כך שיוצרו פסים דקים.
  7. בשל בתנור במשך חצי שעה בחום גבוה עד שהתבשיל מבעבע והשכבה העליונה משחימה מעט.

ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה למעלה

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.