כיצד להתמיד בדיאטה?:

בלוז לסוכר האמת המרה על האבקה הלבנה

קונים בריא > אוכל בריא > כללי > מאמרים נבחרים

כמה מכם מכירים את זה? אמצע יום עבודה, סיימתם לאכול ארוחת צהריים דשנה ומה שהכי מתחשק לכם כעת זה פשוט להניח את הראש על השולחן ולתפוס תנומה…מה עושים? רב האנשים ימצאו את הפתרון באכילת חטיף שוקולד, שתיית קפה, אכילת גלידה או כל קינוח מתוק אחר. סוכר נותן לנו זריקת מרץ מהירה ומותיר אותנו בתחושת עוררות, חיות ושמחה – לפחות לזמן מה. המציאות המרה היא שסוכר, על כל גווניו וצורותיו, אשר לעיתים קרובות נראות בלתי מזיקות, הוא בעל השפעות שליליות מרחיקות לכת הן על הגוף והן על הנפש.

 

כיום, צריכת הסוכר לאדם בישראל עומדת על יותר מ- 68 ק\"ג בשנה והמגמה נמצאת בעלייה חדה. הרבה מצריכת הסוכרים שלנו מוסווית במזונות מעובדים כגון דגני בוקר ולחם לבן, משקאות קלים ממותקים, רטבים לסלט ומוצרי מזון דלי שומן. כמות עודפת של סוכר ללא ספק גורמת לבעיות בריאות. מעבר להשמנת יתר וחורים בשיניים, ישנה סבירות גבוהה לפתח סכרת מסוג 2, יתר לחץ דם ושאר מחלות של הלב וכלי הדם. הסוכר מוביל לזינוק חד ומהיר ברמת הסוכר בדם (גלוקוז) אשר בתורו משפיע על רמת האנרגיה וגורם לעייפות, שינויים קיצוניים במצב הרוח ובמקרים מסוימים אף לבעיות רגשיות ונפשיות.

 

רכבת ההרים שהסוכר מחולל בגופינו וברגשותינו, מותירה אותנו תשושים ובעלי אנרגיה ירודה. עדיין, רובנו חשים תשוקה חזקה ל\"אבקה הלבנה\". למעשה, כאשר אנו חושקים בסוכר מה שאנו באמת חושקים בו זה באנרגיה ודלק למוח. הדרך הטובה ביותר לשלוט בתשוקה לסוכר היא למנוע נפילות פתאומיות ברמת הסוכר בדם. זאת, באמצעות הפחתה ניכרת בצריכת סוכרים פשוטים אשר משחררים גלוקוז למחזור הדם במהירות רבה מדי.

 

להלן מספר המלצות לחיים מתוקים ללא סוכר: שתו מים- לעיתים תשוקה למזונות מתוקים הם סימן להתייבשות. לפני שאתם פונים לסוכר, שתו כוס מים, חכו מספר דקות ובחנו מחדש את תחושותיכם. אכלו דגנים מלאים כגון לחם מחיטה מלאה, אורז חום- הם מכילים כמות רבה של סיבים, אשר עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם. אכלו כמות רבה של ירקות ופירות מתוקים- הם טעמים, מתוקים ומזינים. ככל שתאכלו יותר, תחשקו פחות בסוכר. השתמשו בממתיקים מן הטבע? במקום לצרוך ממתיקים כימיקלים ומלאכותיים, השתמשו בממתיקים טבעיים כגון אגבה, סטיביה, סירופ מייפל אורגני, סילאן ללא סוכר וכו'.

 

עם הזמן, תבחינו שהתשוקה לסוכר הפשוט תלך ותפחת. במקביל, מומלץ מאוד לפנות לייעוץ וקבלת תמיכה מגורם מומחה אשר יוכל לסייע לכם להתמודד עם השינויים התזונתיים באופן הדרגתי ונכון עבורכם, על מנת ששינויים חיוביים אלה יחזיקו לאורך זמן.

נטעלי  דיטש 
פסיכולוגית מוסמכת, M.A
יועצת בריאות ותזונה אינטגרטיבית
 
נייד: 0528-243276
מייל:  [email protected]
עמוד בפייסבוק : הפסיכולוגיה של התזונה

לא ניתן להגיב למאמר זה.