יום כיפור בפתח: מרק ירקות בריא למנה ראשונה

כללי > מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני מרקים > קטגוריה ראשית > מתכונים


 

21.9.12 דנה סמרה

השבוע עברנו לשעון חורף ונתכונן לבואו של יום כיפור. בהתאם למנהג, אנשים שבוחרים לצום ביום כיפור, אוכלים ארוחה מפסקת ואין כמו להתחיל ארוחה כזו עם מרק בריא, מזין וטעים כמנה ראשונה.

לכל משפחה ישנו תפריט משלה לארוחה מפסקת, בדרך-כלל מדובר בתפריט שעובר בין הדורות ולעיתים כל דור מוסיף לתפריט נדבכים חדשים. לקראת הצום, יש להכין את הגוף, לספק לו כמה שיותר נוזלים, ויטמינים והכי חשוב, לשבוע. לכן, רצינו להציע לכם מתכון של מרק ירקות בעל ניחוח  מדהים שהינו בריא ומתאים למנה הראשונה בארוחה המפסקת שלכם.

מרכיבים:

ירקות-

כרובית קטנה שטופה היטב

2 גזרים קלופים

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים

2 קישואים קטנים קלופים

1 בצל גדול קלוף או 2 בצלים קטנים קלופים

1/4 חבילה כוסברה טרייה

1/4 חבילה שמיר טרי

שורש של כרפס  (סלרי) שטוף היטב

2 עלים של סלרי (כולל גבעול)

 

תבלינים-

3 כפות גדושות מרק עוף

1.5 כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם (מומלץ להוסיף בסוף)

קוביית מרגרינה (3/4 כף)

אופן הכנה:

1. חותכים ושוטפים את כל הירקות וחותכים לקוביות (הגודל לא משנה)

2. בסיר בינוני, שמים את כל הירקות החתוכים, מוסיפים את התבלינים ומים עד כ-3/4 מגובה הסיר (שיכסה את הירקות).

3. מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות.

הערות:

- על מנת לבדוק שהמרק מוכן, ניתן לנעוץ מזלג בגזר או בתפוח-אדמה, במידה ואלה רכים, המרק מוכן. כמובן שתמיד ניתן גם לטעום את המים.

- מעבר לניחוחות המדהימים של המרק, ניתן לשחק עם הירקות- למשל אם אוהבים תפוח-אדמה יותר מקישוא, לוותר על קישוא ולהוסיף יותר תפוחי-אדמה.

- ניתן להוסיף למרק שקדי-מרק, איטריות דקיקות, וקניידעלך- לפי טעמכם האישי.

בתיאבון וצום קל!

תגיות: מרק, מרק ירקות, יום כיפור, ארוחה מפסקת, צום, מתכון, בריא.

לא ניתן להגיב למאמר זה.