מתכון לזניה בשר דלת שומן:

אלו גובי: תבשיל הודי של כרובית ותפוח אדמה

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכונים לתוספות

מאת: מור בר, מנהלת אתר "בריאות הציבור"

המצרכים:

טעמים בלתי נשכחים מהודו: אלו גובי

טעמים בלתי נשכחים מהודו: אלו גובי

1 כרובית בשלמותה
2 תפוחי אדמה קלופים
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זרעי חרדל
מעט הל כתושה (שני זרעים)
1/3 כפית תערובת תבלין מוכנה של גראם מסאלה הודי או קארי
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
שתי כפות שמן זית או חמאה (גי)

אופן ההכנה:
לחתוך את הכרובית לחתיכות קטנות בגודל של כדור פינג פונג בערך.
לחתוך את תפוחי האדמה הקלוף לקוביות קטנות.

לחמם סיר וליצוק חמאה (עדיף חמאת גי) ולהכניס לתוכו את הזרעים. להוסיף בערך חצי כפית מכל סוג תבלין ולהוסיף את התבלין ההודי (גראם מסאלה או קארי). להקפיץ יחד שרק ישחימו מעט (זהירות: לא לשרוף את התבלינים), להוסיף את חתיכות הכרובית ותפוחי האדמה ולהקפיץ יחד לעשר דקות , להוסיף כוס מים ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל עם מכסה למשך שעה. כמה דקות לפני הכיבוי, להוציא את המכסה ולתת לנוזלים להתאדות, שהנוזלים יצומצמו והתבשיל יהיה מושחם בתחתית. להגיש לצד אורז לבן.

לא ניתן להגיב למאמר זה.