מתכון חזה עוף מתובל עם אורז ובצל סגול:

מתכון קציצות דגים וזיתים בסגנון מרוקאי

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים > קטגוריה ראשית > מתכונים

 

המתכון מהמטבח של אמא שלי

חומרים :

מתכון לקציצות דגים וזיתים מרוקאים

מתכון לקציצות דגים וזיתים מרוקאים

לקציצות : (לטחון את הכל ביחד)

חצי קילו פילה נסיכת הנילוס (נקי מעצמות)

חצי קילו דג בקלה (נקי מעצמות )

1 בצל גדול

3 שיני שום

חצי חבילת פיטרוזיליה

חצי חבילת כוסברה

2 פרוסות לחם רטובות

טוחנים את כל החומרים יחד מעבירים לקערה ומתבלים ב :

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל לבן

מעט אגוז מוסקט

2 כפות שמן

קורט כמון

חצי כף פפריקה מתוקה

לרוטב :

2 כוס זיתים מגולענים

6 עגבניות אדומות ורכות

8 שיני שום

רבע כוס שמן (לא שמן זית)

5-6 פלפלים יבשים

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל חריף

2 כוסות מים

כמון , מלח

כוסברה

אופן ההכנה :

מחממים שמן בסיר , מטגנים קלות את השום ואז מוסיפים את העגבניות (כדאי לחתוך אותם לקוביות קטנות) ומטגנים עד לריכוך.

מוסיפים את הפפריקה ורסק העגבניות , מערבבים עד שהנוזלים מתאדים .

מוסיפים כוס מים ואת הפלפל פרוס לאורך , מוסיפים את הפלפלים היבשים ואת הזיתים , מערבבים את הכל יחד , מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך ,

מוסיפים עוד כוס מים מוסיפים את הכמון ומערבבים .

יוצרים קציצות מתערובת הקציצות , כל קציצה מכניסים לתוך הרוטב עד הכנסת כל הקציצות לרוטב .

מגבירים את האש עד לרתיחת הסיר ואז ממשיכים לבשל על אש נמוכה לכחצי שעה .

3 דקות לפני שמכבים את הסיר מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה .

 

בתאבון!

 

 

לא ניתן להגיב למאמר זה.