לביבות תפו"א וקטניות אפויות ללא שמן

קטגוריה ראשית > מתכונים > מנות ראשונות ונשנושים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני חגים > מתכונים לחנוכה

מאת :מערכת Diet

לביבות תפוחי אדמה וקטניות ללא שמן

לביבות תפוחי אדמה וקטניות ללא שמן

למה כדאי לשלב עדשים בתפריט?
1.העדשים הן מקור טוב לויטמינים מקבוצה B וחלבונים. אין בהן כמעט שומן ויש בהןמעט קלוריות.

2. מקור טוב מאוד לסיבים תזונתיים.

3. הסיבים שבעדשים מעכבים את הספיגה של הסוכר בקיבה.

4. הן מכילות רמות גבוהות של חומצה פולית, סידן ומגנזיום.

המצרכים:
משרים כוס עדשים ירוקות או אפונה סינית (מאש) למשך שעה (גג שעתיים).
כוס תפו"א מקולפים ומגורדים
בצל לבן בינוני חתוך דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
תבלינים: מלח, פלפל כמון לפי הטעם

אופן ההכנה:
טוחנים את הקטניות במעבד מזון יחד עם הבצל והפטרוזיליה.
את תפו"א מאדים על אש קטנה בסיר עד שהם נעשים רכים. מערבבים את תפו"א והקטניות ויוצרים קציצות.
מניחים אותם על תבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות.
אופים את הקציצות עד שהן מתקשות. בסביבות ה – 20 דקות.

לא ניתן להגיב למאמר זה.