מתכון לזניה בשר דלת שומן:

סופלה גבינה

קטגוריה ראשית > מתכונים > פשטידות ומאפים

מאת: מערכת "Diet"

צולם ע"י jules stonesoup

צולם ע"י jules stonesoup

מנות: 6
קלוריות למנה: 273
מידת הקושי: בינוני

רכיבים:
180 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת
75 גרם חמאה (או מרגרינה)
1.5 כוסות חלב דל שומן
6 ביצים
4.5 כפות קמח רגיל
1 כפית מלח שטוחה
קורט פפריקה חריפה

הוראות הכנה:
1.ממיסים בתוך סיר את החמאה, מוסיפים קמח, מלח ופפריקה, ובוחשים.
2. מוסיפים את החלב ומבשלים על אש קטנה. בוחשים כל הזמן עד שהתערובת מבעבעת ומתקבל רוטב סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים את הגבינה ובוחשים כל הזמן. מצננים מעט.
3. מפרידים את הביצים: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף נוקשה. יוצקים את הרוטב המעורב בחלמונים על קצף החלבונים ומקפלים יחד היטב.
4.יוצקים את התערובת לתבנית סופלה חסינת-אש, לא משומנת, שתכולתה 7.5 כוסות. כדי ליצור "כובע" לסופלה עושים חתך עגול בתוך התערובת, במקביל לדפנות הכלי, במרחק 2.5 ס"מ מהדפנות ובעומק 2.5 ס"מ.
5.אופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות צלזיוס) כשעה ורבע, עד שסכין הנתקעת ליד המרכז יוצאת נקיה. מגישים מיד.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.