לא כל המשמין הוא חטא: מאכלים שכיף וצריך לאכול:

מתכוני סלטים לחג סוכות

מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני סלטים

מתכון מנצח לסלט גזר מבושל
החומרים:
4 גזרים גדולים
מלח
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן-יין או חומץ רגיל
5 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל אדום גרוס(לא חובה)
½ כפית כמון
100 גרם גבינה פטה מפוררת (לא חובה)
8 זיתים שחורים מגולענים, קצוצים

אופן ההכנה:
קולפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות. שמים בסיר עם מי מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזרים רכים מאוד מסננים וקוצצים לרבועים קטנים ,מוסיפים את השמן, החומץ, השום והתבלינים ומערבבים היטב. לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את הפטה, מעליה את הזיתים ומגישים קר.

סלט פטריות ביין ועישבי תיבול
החומרים:
סלסלת פיטריות שמפיניון
4 שיני שום כתוש, אפשר גם יותר בהתאם לטעם
בצל קטן קצוץ
1 כף חמאה
½ כוס יין יבש
עשבי תיבול: טימין, רוזמרין, פטרוזיליה
מלח

אופן ההכנה:

מפרידים את גבעול הפטרייה מהבסיס ולהניח כמו קערה בתבנית אפייה (ניתן גם לחתוך פטריות לרבעים ולפזר בתבנית).

מערבבים את כל החומרים ושופכים מעל את הפטריות.,מכסים בנייר כסף, ואופים 25 דקות בחום 250 מעלות.

מתכון לצלי בשר מיוחד ועסיסי לחג מאת:www.laisrael.net

החומרים:
1 ק"ג בשר מספר 5 , חתוך לקוביות
1 עלה דפנה
שמן פלפל
כפית קורנית טרייה
5 בצלים בינוניים
2 גבעולי סלרי פרוס דק
3 גזרים פרוסים דק לעיגולים
1כוס יין אדום
1 גבעול כרשה פרוסה דק מאוד
2 כפות קמח רגיל
2 כפות רסק עגבניות
3 שום כתושים

אופן ההכנה:

מגלגלים בשר בקמח מתובל בפלפל עד שהוא מצופה באופן אחיד.

משחימים בשמן חם מכל הכיוונים, ומעבירים לסיר .מוסיפים לסיר יין, ומקרצפים היטב כדי לערבב שרידי קמח או פיסות חומות שנותרו בקרקעית. מוסיפים עלה דפנה, קורנית, שום ורסק עגבניות . מערבבים היטב ויוצקים על הבשר.

מכסים במכסה ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך שעה.

מוסיפים בצלים, גזר וסלרי, ואופים 30 דקות נוספות. מוסיפים כרישה ואופים עד שהבשר מתרכך, כ- 20-30 דקות

סלט חסה נבטי חמניות ורימון
החומרים
1חבילה חסה
חצי חבילת נבטי חמניות
1גרעיני רימון
קלמנטינה מקולפת וחתוכה לאחר הוצאת הגרעינים
3 שיני שום כתושות
חצי לימון סחוט
2 כפות שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
חותכים את החסה לחתיכות קטנות ומניחים בקערה גדולה ,מפזרים מעל את הנבטים מוסיפים את פלחי הקלמנטינה מפזרים את גרעיני הרימון, השום, השמן והמלח מערבבים מעט בתנועה סיבובית,טועמים ומתקנים טיבול אם יש צורך.

לא ניתן להגיב למאמר זה.