מתכון חזה עוף מתובל עם אורז ובצל סגול:

טיפול במעי רגיז

קטגוריה ראשית > טיפים > טיפים אקראיים

תסמונת המעי הרגיז – מה לאכול?

רצוי להוסיף סיבים לכל ארוחה ולשתות הרבה, אבל לא ביחד. בבוקר ניתן להכין דייסת קוואקר – להוסיף לקוואקר מים חמים וקצת סילאן או צימוקים, ולחכות כמה דקות לפני שאוכלים. עדיף לשתות לאחר מכן עוד 2 כוסות מים.
לשאר הארוחות אפשר לדאוג להוסיף ירקות. גם אם אוכלים ארוחה גדולה ומלאה, לדאוג שיהיו בה לפחות 2 ירקות.
בין הארוחות כדאי לאכול פרי או שניים לפחות. את הפירות כדאי לאכול על בטן ריקה (כשעתיים אחרי הארוחה, וכשעתיים לפניה).
מי שממש מתעצל יכול לנסות כדורי פסיליום, אבל רק בהתייעצות עם נטורופת, ולדעתי זה פחות מומלץ.
כדאי להפריד בין השתייה לאכילה, כלומר – לאכול כחצי שעה או יותר אחרי ששתינו, ולשתות כשעה או יותר אחרי שאכלנו.
רצוי לשתות מים, אך גם תה צמחים זה נהדר. אפשר להכין קנקן גדול של חליטת צמחים ולשתות במשך היום.

לא ניתן להגיב למאמר זה.