לאכול בשביל הנפש: מאכלים מרוממי מצב רוח:

שלוש דרכים לבישול עוף

קטגוריה ראשית > טיפים

מאת: מערכת Diet

אנחנו כבר יודעים שהעוף, על כל חלקיו, הוא בשר רזה ומקור נהדר לחלבון, למשל:

אפשרות 2: צריבה מהירה במחבת עמוקה (צולם ע"י maveric2003)

אפשרות 2: צריבה מהירה במחבת עמוקה (צולם ע"י maveric2003)

חזה העוף – 47 קלוריות, 1 גרם שומן
רגליים – 54 קלוריות, 2 גרם שומן
ירכיים – 59 קלוריות, 3 גרם של שומן


תהיתם פעם כמה קלוריות יש באוכל שאתם אוכלים? תוכלו לחשבן בעזרת
המחשבון הקלורי שלנו

אז מה כדאי לעשות עם העוף? איך נבשל אותו שיהיה גם טעים וגם ישמור על תכונותיו?
נציג בפניכם פה שלוש שיטות בישול, שהן הדרך הבריאה לבשל את העוף ולשמור על תכונותיו הבריאות:

1. טיגון מהיר (הקפצה):
זהו בישול במהירות עם כמות קטנה של שמן. השתמשו בווק או מחבת גדולה, מעל חום גבוה.
יש לשים מעט שמן ולדאוג שהוא יהיה חם לפני שהאוכל מוכנס אליו.
שימו לב: המחבת צריך להיות גדול מספיק כך שכל האוכל יבוא במגע ישיר עם משטח חם
ניתן לגוון ולהוסיף ירקות: למטרה זו כדאי לחתוך את העוף והירקות לקוביות בגודל שווה ותואם, זה מבטיח שהכל יהיה מוכן יחד.

2. צריבה מהירה המלווה בבישול ברוטב חם
יש להכניס את חתיכות העוף למחבת או כלי עמוק יותר – לשמן חם. המטרה היא צריבה מהירה של העוף ונעילת כל הנוזלים, הלחות והטעמים בתוכו.
לאחר שהעוף נהייה צרוב קלות בצורה שווה בכל הצדדים, יש להוסיף רוטב (לפי הטעם) ולתת להכל לבעבע יחד.
הצריבה גם משאירה על המחבת את כל הרטבים שיצאו ונספגו בשמן, אשר מוחזר חזרה לבישול ברוטב.

3. שליקה, בעבוע במים או בישול במרק
טכניקה זו אידיאלית עבור מתכונים הדורשים מראש עוף מבושל, כמו סלטים, כריכים וכד'.
לתוספת טעם ניתן להוסיף פלפל ועלי הדפנה לנוזל רותח.


הנה שני מתכונים לדוגמא:

מתכון לסלט עוף
מתכון למרק עוף צח

לא ניתן להגיב למאמר זה.