מתכון ללחמניות לפסח

כללי

מאת: מערכת Diet

המצרכים:

לחמניות כשרות לחג הפסח

לחמניות כשרות לחג הפסח

2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
חצי כוס שמן
כפית מלח שטוחה (או לפי הטעם)
קורט של פלפל

אופן ההכנה:
מוסיפים את השמן לקמח המצה ומערבבים.
מוסיפים את המים הרותחים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים יחד עם המלח והפלפל. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עד להקצפה (כדי שהלחמניות יהיו אוורריות).
מוסיפים את את הביצים לתערובת של קמח המצה והשמן ומגלגלים כדורים בידיים רטובות.
משמנים תבנית אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים גדולים (כ-5 ס"מ) מכיוון שהכדורים צפויים לתפוח.
אופים בחום בינוני (170 מעלות) כ-15-25 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

הצעת הגשה:
מגישים חם או בטמ"פ החדר. ניתן להגיש עם מילויים שונים כמו אבוקדו, סלט ביצים וכד'.

לא ניתן להגיב למאמר זה.