פשטידת פטריות – קטנות קטנות, אבל גדולות

מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית

כמעט מבין כל הפשטידות, נחשבת פשטידת פטריות למיוחדת ואנינת טעם מחד, ומאידך – קלה מאוד להכנה. הגרסה הבסיסית של פשטידת פטריות מתאימה מאוד לארוחת ערב קלה או לאירוח זריז, ומאידך – אפשר בהחלט לשדרג את הגרסה הבסיסית המוכרת, להוסיף בסיס פאי ותוספות מיוחדות, ולהפוך את הפשטידה הפשוטה למוקד של כל אירוח. הפעם נציג בפניכם שתי גרסאות לפשטידה המוכרת – פשטידת פטריות דיאטטית שאינה מעמתת את טועמיה עם ייסורי מצפון והשנייה – פשטידת פטריות לאירוח שהכנתה מורכבת יותר, אולם משתלמת מאוד.  

 

פשטידת פטריות דיאטטית

 החומרים הדרושים:

2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות או לחילופין –2 קופסאות פטריות שמפיניון משומרות

2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות

3 ביצים טרופות

1 כף אבקת מרק פטריות

1 גבינה לבנה 5%

1 קוטג' 5%

מלח, פלפל, מעט שמן לטיגון.

 

אופן ההכנה:

 

      • מקפיצים במחבת את הפטריות ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

 

      • מערבבים בקערה את כל החומרים האחרים ומוסיפים אליהם את הבצל והפטריות שהוקפצו.

 

      • משמנים תבנית אפיה ויוצקים אליה את התערובת.

 

      • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה.

 

    • ניתן להוסיף לפשטידה גם גבינת פטה 5% או לפזר מעליה גבינה צהובה 9%.

 

פשטידת פטריות לאירוח (עם תחתית פאי אפויה)

פשטידה זו דורשת מעט יותר זמן הכנה וסבלנות, אולם ההשקעה משתלמת יותר מתמיד.

 

חומרים להכנת הבצק:

¼ 1 כוסות קמח תופח

½ קופסת שמנת חמוצה

50 גר' מרגרינה רכה (יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה לפני תחילת העבודה).

 

חומרים להכנת המלית:

2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות

3 בצלים

1 כף אבקת מרק פטריות

30 גר' חמאה

½ כוס שמנת מתוקה

3 ביצים

50 גר' גבינה צהובה מגוררת.

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

 

      • ראשית, נכין את הבצק. יש לערבב את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. את הבצק יש לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה עד שעתיים.

 

      • להכנת המלית, קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים עד להזהבה.

 

      • מוסיפים את הפטריות ומזהיבים גם אותן.

 

      • מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל.

 

      • מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

 

      • מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מוסיפים אותה לתערובת.

 

      • מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים במהירות (כדי שלא יתבשלו מהחום).

 

    • מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על תבנית פאי שעברה שימון. על הבצק המהודק יוצקים את התערובת ואופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.

 

תוספות ושדרוגים

 

      • ניתן להוסיף גבינות דוגמת פטה, גאודה ואחרות.

 

      • ניתן בהחלט להוסיף עשבי תיבול למנה – שמיר, פטרוזיליה, נענע ואחרים.

 

    • את הפשטידה יש להגיש כשהיא חמה. ניתן לאחסן אותה במקרר ולחמם לפני ההגשה.

אנחנו מקווים שיצאה לכם פשטידת פטריות טעימה במיוחד!

יונתן נווה

לא ניתן להגיב למאמר זה.