- פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה - http://www.diet.co.il -

פשטידת פטריות – קטנות קטנות, אבל גדולות

Posted By admin On 21 במאי 2012 @ 12:05 In מאמרים נבחרים,קטגוריה ראשית | Comments Disabled

כמעט מבין כל הפשטידות, נחשבת פשטידת פטריות למיוחדת ואנינת טעם מחד, ומאידך – קלה מאוד להכנה. הגרסה הבסיסית של פשטידת פטריות מתאימה מאוד לארוחת ערב קלה או לאירוח זריז, ומאידך – אפשר בהחלט לשדרג את הגרסה הבסיסית המוכרת, להוסיף בסיס פאי ותוספות מיוחדות, ולהפוך את הפשטידה הפשוטה למוקד של כל אירוח. הפעם נציג בפניכם שתי גרסאות לפשטידה המוכרת – פשטידת פטריות דיאטטית שאינה מעמתת את טועמיה עם ייסורי מצפון והשנייה – פשטידת פטריות לאירוח שהכנתה מורכבת יותר, אולם משתלמת מאוד.   [1]

 

פשטידת פטריות דיאטטית

 החומרים הדרושים:

2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות או לחילופין –2 קופסאות פטריות שמפיניון משומרות

2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות

3 ביצים טרופות

1 כף אבקת מרק פטריות

1 גבינה לבנה 5%

1 קוטג' 5%

מלח, פלפל, מעט שמן לטיגון.

 

אופן ההכנה:

 

      • מקפיצים במחבת את הפטריות ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

 

      • מערבבים בקערה את כל החומרים האחרים ומוסיפים אליהם את הבצל והפטריות שהוקפצו.

 

      • משמנים תבנית אפיה ויוצקים אליה את התערובת.

 

      • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה.

 

    • ניתן להוסיף לפשטידה גם גבינת פטה 5% או לפזר מעליה גבינה צהובה 9%.

 

פשטידת פטריות לאירוח (עם תחתית פאי אפויה)

פשטידה זו דורשת מעט יותר זמן הכנה וסבלנות, אולם ההשקעה משתלמת יותר מתמיד.

 

חומרים להכנת הבצק:

¼ 1 כוסות קמח תופח

½ קופסת שמנת חמוצה

50 גר' מרגרינה רכה (יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה לפני תחילת העבודה).

 

חומרים להכנת המלית:

2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות

3 בצלים

1 כף אבקת מרק פטריות

30 גר' חמאה

½ כוס שמנת מתוקה

3 ביצים

50 גר' גבינה צהובה מגוררת.

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

 

      • ראשית, נכין את הבצק. יש לערבב את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. את הבצק יש לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה עד שעתיים.

 

      • להכנת המלית, קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים עד להזהבה.

 

      • מוסיפים את הפטריות ומזהיבים גם אותן.

 

      • מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל.

 

      • מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

 

      • מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מוסיפים אותה לתערובת.

 

      • מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים במהירות (כדי שלא יתבשלו מהחום).

 

    • מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על תבנית פאי שעברה שימון. על הבצק המהודק יוצקים את התערובת ואופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.

 

תוספות ושדרוגים

 

      • ניתן להוסיף גבינות דוגמת פטה, גאודה ואחרות.

 

      • ניתן בהחלט להוסיף עשבי תיבול למנה – שמיר, פטרוזיליה, נענע ואחרים.

 

    • את הפשטידה יש להגיש כשהיא חמה. ניתן לאחסן אותה במקרר ולחמם לפני ההגשה.

אנחנו מקווים שיצאה לכם פשטידת פטריות [2] טעימה במיוחד!

יונתן נווה


Article printed from פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה: http://www.diet.co.il

URL to article: http://www.diet.co.il/%d7%a7%d7%98%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%99%d7%aa/12361-%d7%a4%d7%a9%d7%98%d7%99%d7%93%d7%aa-%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%98%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%98%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%91%d7%9c-%d7%92%d7%93%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%aa

URLs in this post:

[1] Image: http://www.diet.co.il/wp-content/uploads/101.jpg

[2] פשטידת פטריות: http://www.chef-lavan.co.il/tabid/53/RecipeID/7349/default.aspx

כל הזכויות שמורות ל © 2009 Diet.co.il.