אנשים רבים מופתעים כאשר נודע להם שהמזון המוגש בבית החולים אינו בריא. הם מניחים שהאוכל שמוגש בבית החולים אמור להיות לפחות בריא, גם אם לא תמיד מעורר תיאבון. אחד התירוצים שבהם מנסים להסביר את הטעם הגרוע של הארוחות בבית החולים מתבסס על החשש התזונתי.
יש הטוענים שאפילו הארוחות שמוכנות באופן מיוחד לאנשים בעלי צרכים מיוחדים אינן בריאות, בגלל דרכי הכנת המזון והחומרים המשמשים להכנתו.
רוב בתי החולים חותמים על הסכמים משתלמים עם חברות קייטרינג שמתמחה בהכנת אוכל מוסדי. אותן חברות מכינות ארוחות למוסדות אחרים, כמו בתי סוהר, וידועות לשמצה באיכות המזון הגרועה שלהם. חברות אלה מתמקדות בייצור כמויות גדולות של אוכל במחיר נמוך, ולפעמים מנצלות מערכת הפצה שמאפשרת להם לשלוח חבילות מזון ארוזות ומוכנות לבתי החולים עמם חתמו על חוזים.
שלא כמו הארוחות הטעימות והמוזנות שמוכנות במטבחים של דיור מוגן, למשל, עד שהארוחות הארוזות מגיעות לבית החולים, הן כבר עמוסות בשומן רווי, נתרן וחומרים אחרים שבכמויות גדולות מזיקים מאוד לגוף.
בעת הכנת אוכל של בית חולים בדרך כלל נמנעים מתוספות של טעמים "אתניים", כיוון שהם עלולים להקשות על חיכם של אנשים הבאים מתרבויות שונות. בגלל החוזים הרווחיים של בית החולים עם חברת הקייטרינג, המשפחה עלולה להתבקש לא להביא מזון לחולה, גם כאשר הוא מסרב בכל תוקף לטעום מהמזון שמגיש לו בית החולים, כולל מסיבות תרבותיות או דתיות.
ועד שתתחולל המהפכה בתחום הארוחות בבית החולים, לאנשים עם טעם ספציפי מומלץ לדבר עם רופא על כל ההגבלות התזונתיות המומלצות, ובכל זאת לבקש מהמשפחה להביא אוכל מהבית כדי שיזכה בארוחה טובה ומזינה.