לאכול בשביל הנפש: מאכלים מרוממי מצב רוח:

קיווי עסיסי עם ויטימין C

קטגוריה ראשית > תזונה נכונה > אבות המזון, ירקות ופירות > קונים בריא > אוכל בריא > מאמרים נבחרים

מקורו של הקיווי בסין.
הפרי מוסחר על ידי חברה ניו זילנדית בשנת 1959, אך לא כדומדמנית סינית אלא כ"קיווי" על שמה של הציפור הלאומית של ניו זילנד, הדומה לפרי בצבעה ובצורתה.
כיום מגדלים את הפרי בכל העולם.

קיווי ו- וויטמין C

הקיווי הוא אחד הפירות העשירים בוויטמין C.
קיווי גדול מספק כ 95 מ"ג ויטמין C, המהווה את כל כמות הוויטמין C המומלצת ליום.
ויטמין C ידוע בכושרו לחזק את המערכת החיסונית ולמנוע זיהומים.
בנוסף, עשיר הקיווי באשלגן, אשר לו תרומה באיזון נוזלי הגוף ואיזון לחץ דם.
ועוד בונוס: הקיווי מכיל כמות סיבים גבוהה יחסית וכמות סוכר מועטה, נתונים אלה הופכים את הקיווי כפרי המומלץ ביותר בעת דיאטה, הוא יתרום לתחושת שובע לזמן ארוך יחסית וגם מהווה זרז טבעי לפעולות עיכול.

פורום תזונה ודיאטה
פורום נטורופתיה ותזונה טבעית

הקיווי כזרז לעיכול

הקיווי מכיל אינזימי עיכול שהעיקרי מביניהם מכונה אקטינידין, המסייע בתהליך עיכול חלבונים ובזירוז העיכול במעי. אינזימי העיכול מפחיתים נפיחות ותסיסה במעי ומזרזים את מעבר המזון במעי והתנקות המעי.
מחקר שבדק השפעת אכילת קיווי על 38 נבדקים אשר אכלו במשך שלושה שבועות 3 מנות קיווי ביום, מצא כי בתקופה זו השתפרה בצורה ניכרת פעולת התנקות המעיים ועלה הנפח של תוכן המעי, וזאת לעומת תוכן המעי בתקופה בה לא נצרך קיווי כלל.

הקיווי כמסייע במניעת קטרקט

על פי מחקרים רבים נמצא כי אכילת פירות וירקות אשר עשירים בחומרים לוטאין וזאקסנטין, תורמת לאיכות הראייה ולירידת השכיחות של כתמים המופיעים על העין בגיל מבוגר בדרך כלל, ומפריעים לראייה תקינה.
מחקר שבדק את כמות הלוטאין והזאקסנטין במזונות מצא כי מבין כלל הפירות הקיווי הוא העשיר ביותר בחומרים פעילים אלה.

 

קווי כמונע מחלות   קיווי מהווה מקור ללוטאין וויטמין C – שני נוגדי חימצון שעוזרים לשמור מפני מחלות לב.
בנוסף מכיל הקיווי מגוון של נוגדי חימצון כמו קרוטנואידים ופוליפנולים הידועים בהשפעתם המגינה בפני מחלות לב. עוד נמצא כי לקיווי השפעה על נטרול רעלים, עיכוב גורמים המעלים לחץ דם ועיכוב האינזים האחראי ליצור כולסטרול בכבד.   ולא פחות חשוב…
אחד ההורמונים המשפיעים על מצב רוחינו נקרא סרוטונין.
תפקידיו של הסרוטונין בגוף הם לשפר ולאזן את מצב הרוח, לשפר את תפקוד מערכת העיכול ולהקל על תחושת כאב ורעב.
קיימת סברה כי אכילה של מזונות עשירים בסרוטונין יכולה לתרום לרמת פעילות חיובית של הורמון זה.
אכילת קיווי מידי יום עשויה לשפר את רמת מצב הרוח ותפקוד המערכות בגוף.

לבריאות!

לא ניתן להגיב למאמר זה.