האם כדאי לעשות דיאטה מהירה?:

קדירת קציצות ופירות יבשים

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני חגים > מתכונים לט"ו בשבט

albondigasמאת הגולש: אבירם חייט
מנה מתקתקה שמתאימה מאוד לארועים חגיגיים ומשפחתיים ובמיוחד לט"ו בשבט

המרכיבים:
חצי קילו בשר טחון טרי
4 בצלים גדולים
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
שמן לטיגון
200 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים,שזיפים,תמרים,תאנים)
סילאן
רסק עגבניות
לימון טרי
מלח
פלפל
פפריקה חריפה

אופן ההכנה:
מכינים את הקציצות:
חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם חצי כפית מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים את הבצל עם חצי קילו בשר טחון (רצוי כמובן בשר טחון טרי ואיכותי).
מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק, חצי כפית פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות ומעט פפריקה חריפה. מערבבים היטב.
מכינים קערה קטנה עם מים, וביידים רטובות מכינים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או באיזה גודל שבא לכם- במקרה הזה הגודל לא קובע..).
מניחים את הקציצות בקערה גדולה ועוברים לשלב הבישול.

מחממים במחבת עמוקה/סוטאג' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים 200 גרם פירות יבשים שאוהבים חתוכים גס או שלמים , מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים, 1 כף סילאן/דבש, 1 כף רסק עגבניות ומיץ מלימון שלם. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותם אחת אחת עם כף) כך שיכוסו במים ברובן ומבשלים כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.
לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי המתוק-חריף) – מנסיוני אני דוגל בתיבול אישי ולא נצמד לכמויות שבמתכונים. מומלץ להגיש על אורז- לבן או אדום.
בתאבון!

חזרה לכל מתכוני טו בשבט


לא ניתן להגיב למאמר זה.