מתכון חזה עוף מתובל עם אורז ובצל סגול:

קציצות דג בקלה ברוטב עגבניות

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים

מאת: מערכת "Diet"

מנות: 12

צולם ע"י sayamindu

צולם ע"י sayamindu

קלוריות למנה: 200
מידת הקושי: בינוני

רכיבים:
לקציצות:
2 חבילות דג בקלה מופשר
חומץ או מיץ לימון לשריית הדג
4 ביצים
1-2 בצלים מגוררים או קצוצים דק
כוסברה, פטרוזיליה או שמיר קצוצים לפי הטעם
2-3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות

לרוטב:
4-5 עגבניות בינוניות קלופות, מגוררות או חתוכות.
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
כוסברה, פטרוזיליה או שמיר קצוצים לפי הטעם
1 כדור סוכרזית או ממתיק אחר

הוראות הכנה:

1.משרים את הדג בלימון או בחומץ חצי שעה בערך, סוחטים היטב וטוחנים את הדגים.
2.מערבבים את כל רכיבי הקציצות לבלילה אחידה, אם הבלילה עדיין רכה מידי ניתן להוסיף עוד כף או שתים של פירורי לחם.
3.מכינים בידיים רטובות, קציצות ואופים אותן בתבנית מרופדת נייר אפייה, בחום בינוני, עד להזהבה.
4.מחממים כף שמן במחבת או בסיר, מוסיפים את העגבניות, השום והתבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרסק וממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את עשבי התיבול
5.משופכים את הרוטב על הקציצות בתבנית וממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות

הערות נוספות:
ניתן להשתמש בדייסיבית במקום פירורי הלחם

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.