לא כל המשמין הוא חטא: מאכלים שכיף וצריך לאכול:

רוטב טריאקי – פירות יבשים

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני גולשים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני חגים > מתכונים לט"ו בשבט

גם מתכון זה של הגולש אלעד חסיד, משתתף בתחרות מתכוני טו בשבט 2011
רוצים להשתתף גם? פרסמו את המתכון שלכם בדף הפייסבוק שלנו ואולי תזכו בפרס

מאת: אלעד חסיד

המרכיבים:

5 שיני שום – קצוצות דק
3 כפות זנגביל – (טרי) קצוץ דק
1 כוס סוכר חום
1 כוס רוטב סויה
1 פלפל צ'ילי – לפורר ביד
4 תמר יבש – לחתוך לרצועות/קוביות קטנות
4 משמש מיובש – לחתוך לרצועות/קוביות קטנות
3 שזיף מיובש – לחתוך לרצועות/קוביות קטנות
1/3 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוז קשיו – קלוי, קצוץ גס
1/2 כוס אגוז פקאן – קלוי, קצוץ גס
1/4 כוס שומשום

אופן ההכנה:
שמים בסיר את השום, הג'ינג'ר והסוכר החום ומערבבים בהתמדה על אש נמוכה עד שנוצר קרמל, הנוזלים שמפרישים השום והג'ינג'ר מונעים מהסוכר להישרף אך צריך להשגיח עליו. מוסיפים את רוטב הסויה ופלפל הצ'ילי (מי שלא אוהב חריף מוזמן לוותר עליו…) ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את הפירות (תמרים, שזיפים, צימוקים ומשמשים) מערבבים מדי פעם עד שגובה הרוטב ירד בשליש. מקררים.
מורחים את הרוטב על דג עסיסי (סלמון לדוגמא…), נתחי עוף לתנור, פרגיות, קדירת בקר וכו'…
5 דק' לפני סוף האפיה או הבישול מוסיפים את הפקאן, הקשיו והשומשום.

חזרה לכל מתכוני טו בשבט

רוצים לפרסם מתכון שלכם? הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו, כאן.

לא ניתן להגיב למאמר זה.