איך לשמור על הבריאות בגיל הזהב:

פלפלים ועגבניות ממולאים אורז

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכונים לתוספות

מאת: מערכת Diet

מנות: 4
קלוריות למנה: 397
מידת הקושי: בינוני

צולם ע"י hlkljgk

פלפלים ועגבניות ממולאים באורז


רכיבים:

4 עגבניות גדולות ושלמות
1 עגבנייה גדולה פרוסה לארבע
4 פלפלים צהובים או כתומים
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים סגולים גדולים וקצוצים
1 שן שום כתושה
2/3 כוס אורז עגול, או חצי עגול (לא אורז לריזוטו)
0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
2/3 גזר מגורר בפומפייה דקה
4 כפות צנוברים
2 כפיות רסק עגבניות משומר
קורט מלח וסוכר

הוראות הכנה:
1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2.מסירים כיפות מהעגבניות. מוציאים את התוכן בכפית ושומרים אותו בצד. מורחים את פנים העגבניות במעט מלח ובמעט סוכר ומניחים אותן בצד.
3.מסירים כיפות מהפלפלים ומנקים מגרעינים וגידים לבנים. שומרים את הכיפות.
4.מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים הקצוצים ושן השום הכתושה עד שהבצלים נעשים שקופים.
5.מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הבזיליקום, הגזר, הצנוברים, רסק העגבניות ותוכן העגבניות שנשמרו בצד. מערבבים ומבשלים חמש דקות. מסירים מהאש.
6.משמנים תבנית אפייה במעט משמן הזית הנותר. ממלאים את העגבניות ואת הפלפלים (בלי לדחוס) ומניחים בתבנית.
7.מטפטפים על הפלפלים והעגבניות הממולאים את השמן הנותר, מניחים פרוסת עגבנייה בראש כל פלפל ומכסים בכיפות.
8. מכניסים לתנור ואופים שעה.

הצעות הגשה:
מגישים לכל סועד 1 פלפל ו-1 עגבנייה ממולאים.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.