לא כל המשמין הוא חטא: מאכלים שכיף וצריך לאכול:

חביתת מנגולד

מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית > מתכונים > פשטידות ומאפים

מאת: מערכת Diet

מנגולד (עלי סלק) נחשבים לבעלי ערך תזונתי גבוה. יש בהם נוגדי חימצון הנלחמים בהזדקנות וכלורופיל אשר מסייע בניקוי הגוף מרעלים. חביתה פשוטה מלאה בערכים תזונתיים.
מנות: 6
קלוריות למנה: 222
מידת הקושי: קל

צולם ע"י ccharmon

צולם ע"י ccharmon

רכיבים:
1/2 1 ק"ג עלי סלק ירוקים (מנגולד)
5 ביצים טרופות
3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

1. מנקים את עלי הסלק.
2. דוחסים את העלים לסיר, מוסיפים כף מים, מכסים ומאדים על אש בינונית עד שהעלים מתרככים, כ–10 דקות.
3. מעבירים את העלים למסננת, סוחטים היטב מנוזלים, מעבירים לקערה, ממליחים ומפלפלים היטב. מערבבים עם בלילת הביצים.
4. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את בלילת העלים על אש בינונית 5–7 דקות מכל צד.
5. מעבירים לצלחת, מניחים לפשטידה להתקרר ופורסים ל–6 מנות. מגישים חם או קר.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.