מתכון לזניה בשר דלת שומן:

מרק אספרגוס מוקרם

המדע המודרני מצא כי אספרגוס הוא המקור המזון השני הטוב ביותר לחומצה פולית וקבוצת ויטמיני B , הקשורים לירידה בסיכון למומים מולדים עצביים והורדת הסיכון למחלות לב ומחלות הכבד.

המצרכים:
2 ק"ג של אספרגוס, נקי וקצוץ
2 כפות שמן זית
1/2 כוס סלרי קצוץ
1/2 כוס בצל קצוץ
1  תפוח אדמה בינוני, מקולף לקוביות
1/2 כפית עשבי תיבול דה פרובאנס (אופציונלי)
1 כוס חלב רגיל (או חלב סויה) או חלב קוקוס
2 כוסות של מרק עוף או ירקות (ציר מרק)
מלח ופלפל לפי הטעם

aspa

הוראות הכנה:
לקחת סיר גדול, על להבה בינונית, להוסיף את השמן, הסלרי ובצל. מטגנים אותם עד שהם רכים. מוסיפים את האספרגוס, תפוחי אדמה, עשבי תיבול דה פרובנס, ואת המרק. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. לעשות פירה חלק עם בלנדר יד או מעבד מזון. מוסיפים את החלב (חלב, סויה או קוקוס). מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם.

לינקים בריאותיים:
על יתרונותיו הבריאותיים של האספרגוס
מה כדאי להכניס לתפריט? חלב מלא, אורגני או קלאסי?

בתיאבון!

תגובה אחת ל“מרק אספרגוס מוקרם”

  1. מאת אושרי:

    מתכון מעולה אני רץ לנסות….