לא כל המשמין הוא חטא: מאכלים שכיף וצריך לאכול:

מרק כתום

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני מרקים

באדיבות: דניאלה בוס, פסיכותרפיסטית גופנית הוליסטית

red soup ראשי

מרק מירקות כתומים עם גי'נגי'ר מונע התקררות

רכיבים:
1 בצל גדול
2 בטטות נאות (בינוניות)
2 – 3 גזרים כתומים
1 פלח דלעת (250 – 300 גרם)
1 שורש ג'ינג'ר (15 גרם)

תבלינים:
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
2- 3 גרגרי הל טרי
מעט ציפורן טחונה טריה
זרעי כוסברה
עירית קצוצה
אהבה וחיוך

אופן ההכנה:
לחתוך בצל ולזרוק לסיר (עדיף בסיר לחץ, אך לא חובה), לטגן ללא מכסה במעט שמן עד שיזהיב.
לקלוף את הירקות ולחתוך לקוביות.משורש הג'ינג'ר, חתיכה קטנה – לקצוץ דק דק או לגרד.
להוסיף לסיר את הירקות החתוכים ושאר התבלינים (את ההל לחרוץ ולהוסיף רק את התוכן ללא קליפה).
לכסות במים מעט יותר מגובה הירקות (או בהתאם להוראות השימוש בסיר לחץ) לבחוש עם חיוך, לא לשכוח את האהבה.
לאטום את המכסה ולחכות עד שיוצאים אדים – אתם כבר תשמעו… טשששששש..
מרגע שיוצאים אדים להנמיך את האש ולבשל עוד 2-4 דקות נוספות.
לכבות את האש ולהמתין עד שהסיר יירגע.
לאחר שהרמתם את הנצרה ווידאתם שאין יותר אדים, לפתוח בזהירות.
לערבל במוט בלנדר יד עד לקבלת מרקם נאה.
להגיש לשולחן עם מעט עירית קצוצה.

בתאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.