מתכון לזניה בשר דלת שומן:

מוסקת חצילים וגבינות

קטגוריה ראשית > מתכונים > פשטידות ומאפים

מאת: מערכת Diet

מוסקת חצילים וגבינות

מוסקת חצילים וגבינות

מתכון טעים במיוחד, באדיבות מיה בן אפרים, תזונאית ודיאטנית קלינית

מצרכים ל- 6 מנות:
תרסיס שמן קנולה
2 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
קורט קינמון
קורט כמון
1 חציל חתוך לקוביות
2 חצילים, פרוסים ל-14 פרוסות עגולות בעובי 1/2 ס"מ
1 כפית שמן זית
150 גרם גבינת כנען 5%
150 גרם צפתית 5%
150 גרם חמד 5%
500 גרם עגבניות משומרות חתוכות לקוביות
50 גרם גרעיני חמנייה
2 עגבניות בינוניות, פרוסות
100 גרם גבינת קשקבל (קולאז' גלעד) 27%, מגורדת – להקרמה (בשלב האפייה).

אופן ההכנה:
מטגנים במחבת את הבצל במעט תרסיס שמן קנולה למשך כ-2 דקות.
מוסיפים שום, מתבלים במלח, פלפל, קינמון וכמון ומטגנים למשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים את קוביות החציל ומבשלים למשך 3 דקות, עד לריכוך החצילים. מסירים מהאש.
מחממים תנור ל-220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בתוכה את החצילים הפרוסים. מזליפים מעט שמן זית וצולים למשך 15 דקות.

מערבבים בקערה את כל הגבינות עם קוביות העגבניות, החצילים והבצל המטוגנים. מתבלים במלח ופלפל.
בתבנית פיירקס בינונית, מניחים בתחתית פרוסת חציל קלוי, יוצקים מעל מתערובת הגבינות ומניחים מעל עוד פרוסת חציל, פרוסת עגבנייה, עוד שכבה, ולבסוף גבינת קשקבל מגורדת. מכסים בנייר אלומיניום ואופים למשך כרבע שעה.
סמוך להגשה, מפזרים מעל גרעיני חמנייה.


בתאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.