רולדת שוקולד וקפה

קטגוריה ראשית > מתכונים > קינוחים ומתוקים

מנות: 10
קלוריות למנה: 157
מידת הקושי: בינוני

צולם ע"י mr+g

צולם ע"י mr+g


רכיבים:

חומרים לבצק:
4 ביצים מופרדות
2 חלמונים
5 כפות אבקת קפה נמס (רצוי מסוג משובח)
6 כפות סוכר
1 כף שטוחה קמח

לקישוט:

30 גרם שוקולד מריר

חומרים למלית:
1 כוס חלב 1% שומן
2 חלמונים
2 כפות סוכר (או ממתיק מלאכותי לפי הטעם)
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות שטוחות קורנפלור

הוראות הכנה:
1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
2. בכלי נפרד מערבלים חלמונים, סוכר, קמח, קפה נמס ( אם הקפה מגולען רצוי לטחון אותו במעבד המזון לאבקה לפני השימוש).
3. מקפלים בעדינות את קרם הקפה לקצף החלבונים עד שהקרם חלק ויציב.
4. מצפים תבנית אפייה מלבנית בנייר אפייה משומן ומקומח. אופים כ- 15 דקות בחום בינוני עד שהבצק מתייבש מעט מבחוץ אך נותר עם מעט לחות בפנים. מוציאים את הבצק עם נייר האפייה, מניחים על מגבת ומצננים.
5. הכנת המלית- בסיר קטן ממיסים קורנפלור במעט חלב. מוסיפים את יתרת החלב, 2 חלמונים, תמצית וניל וסוכר ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד שמסמיך למרקם של פודינג. מצננים מעט.
6. מורחים את הקרם על הבצק. מגלגלים את הבצק לאורכו לגליל ארוך, מפזרים את השוקולד המגורר על הרולדה.
7. שומרים במקרר לפחות 2-3 שעות לפני ההגשה מגישים קר.

בתיאבון!

מאת: מערכת "Diet".

תגובה אחת ל“רולדת שוקולד וקפה”

  1. מאת סיגל:

    כמה שומן רווי יש במנה של עוגה 157 קלוריות?