פאי ברוקולי ועגבניות

מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית > מתכונים > פשטידות ומאפים

מאת: מערכת אתר Diet

פאי ברוקולי על בצק פריך עם עגבניות טריות וגבינות רזות. אם רוצים אפשר גם לוותר על הבצק ולהכין פשטידה.

המצרכים לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה
מעט מים קריםtomatopie

המצרכים למילוי:
בצל גדול
1 כרישה
חצי חבילה פרחי ברוקולי קפואים
5 עגבניות תמר קטנות או 20 עגבניות שרי
1 גביע קוטג' 3%
100 גרם גבינה צהובה 9%
3 ביצים
אורגנו, טימין, מלח ופלפל
שומשום לפיזור

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המילוי:
חותכים את הבצל לקוביות ואת הכרישה לפרוסות. מטגנים בשמן זית ומוציאים לקערה.
חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך כ-15 דקות. מסננים את המים.
מעבירים את הברוקולי לקערה. חותכים את העגבניות לפרוסות ומוסיפים.
מוסיפים את הקוטג' ואת הגבינה הצהובה.
מוסיפים את הביצים ואת התבלינים ומערבבים.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פיירקס עגולה או תבנית פאי.
מסדרים את הקצוות וחותכים שאריות בצק. דוקרים את הבצק במזלג.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הבצק לכ-15 דקות או עד שהוא מזהיב.
מוציאים ומצננים.
שופכים פנימה את המילוי ומיישרים. אפשר להוסיף פתיתי גבינה צהובה מעל.
אופים כ-50 דקות, עד שהפאי משחים.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.