מתכון לזניה בשר דלת שומן:

כדורי עוף ואורז (גונדי ברנג'י)

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים

מאת: מערכת Diet

גונדי ברנג'י הוא מאכל פרסי טעים להפליא, העשוי מבשר עוף טחון ואורז.

החומרים לכדורים:
חצי קילו חזה עוף טחון
1 כוס אורז פרסי לא מבושל
בצל גדול
כף שמן
מלח-פלפל
כפית זרעי כמון או זרעי כוסברה
פפריקה חריפה, חוויאג' למרק וגריל עוף
חצי כוס כוסברה + כמה עלי נענעgondibe.jpg

החומרים לרוטב:
1 בטטה
2 גזר
1 קופסא חומוס מבושל או 2 כוסות חומוס שהושרה ללילה
1 בצל
קופסא קטנה של רסק עגבניות
פפריקה חריפה, חוואייג' למרק, גריל עוף, מלח ופלפל

אופן ההכנה:
בקערה שמים את חזה העוף הטחון ומגרדים לתוכה את הבצל.
מוסיפים אורז, שמן ותבלינים ומערבבים היטב.

בינתיים מטגנים את הבצל השני עד להזהבה. מוסיפים בטטה וגזר חתוכים לקוביות קטנות ומאדים כמה דקות.
מוסיפים את החומוס ואת התבלינים, מערבבים.
מוסיפים מים עד ל-2/3 מגובה הסיר. מביאים לרתיחה.
יוצרים כדורים מהתערובת ומכניסים לסיר. רצוי להכין כדורים קטנים, כיוון שהאורז סופג מים.

מבשלים על אש קטנה כשעה ורבע.

בתיאבון! 

תגובה אחת ל“כדורי עוף ואורז (גונדי ברנג'י)”

  1. מאת taly:

    נשמע טעים
    אבל אולי כדאי שתרשמו כמה מותר לאכול ?
    ומה הערך הקלורי מבחינת חלבונים פחמימות ושומנים