מתכון לעוף בטריאקי בתנור
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
בשר, עוף ודגים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
מתכוני גולשים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים >
מתכוני חגים >
קטגוריה ראשית >
מתכונים
מרכיבים:
2 כפות קורנפלור
2 כפות מים
כוס רוטב סויה דל נתרן
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס יין מירין (יין אורז יפני)
4 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
3 שיני שום כתושות
1/4 כפית פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
4 חצאים של חזה עוף
אופן הכנה:
- לחמם מראש תנור ל-200 מעלות.
- בקערה קטנה להקציף קורנפלור ומים עד להמסה.
- לשלב את רוטב הסויה, היין, סוגר, ג'ינג'ר, שום ופלפל אדום ביחד, בסיר, על אש בינונית, עד שהתערובת מתחילה לרתוח.
- לערבב לתוך הסיר את תערובת הקורנפלור, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל עד שהרוטב מקבל מרקם סמיך, במשך 10 דקות ולערבב מידי פעם.
- לייבש את חזה העוף במגבת נייר, להניח אותו בתבנית אפייה ולשפוך מעליו את הרוטב ולצפות את העוף ברוטב מכל צדדיו.
- לאפות את החזה עוף בתנור, עד שהעוף כבר אינו בע גוון ורוד, במשך 25-30 דקות.
- ניתן להכניס מדחום לתוך העוף ולבדוק את הטמפרטורה שלו (צריך להיות 75 מעלות).
בתיאבון!