מתכון חזה עוף מתובל עם אורז ובצל סגול:

מתכון לעוף בטריאקי בתנור

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני גולשים > קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני חגים > קטגוריה ראשית > מתכונים

מרכיבים:

2 כפות קורנפלור

2 כפות מים

כוס רוטב סויה דל נתרן

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס יין מירין (יין אורז יפני)

4 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

4 חצאים של חזה עוף

אופן הכנה:

  1. לחמם מראש תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה קטנה להקציף קורנפלור ומים עד להמסה.
  3. לשלב את רוטב הסויה, היין, סוגר, ג'ינג'ר, שום ופלפל אדום ביחד, בסיר, על אש בינונית, עד שהתערובת מתחילה לרתוח.
  4. לערבב לתוך הסיר את תערובת הקורנפלור, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל עד שהרוטב מקבל מרקם סמיך, במשך 10 דקות ולערבב מידי פעם.
  5. לייבש את חזה העוף במגבת נייר, להניח אותו בתבנית אפייה ולשפוך מעליו את הרוטב ולצפות את העוף ברוטב מכל צדדיו.
  6. לאפות את החזה עוף בתנור, עד שהעוף כבר אינו בע גוון ורוד, במשך 25-30 דקות.
  7. ניתן להכניס מדחום לתוך העוף ולבדוק את הטמפרטורה שלו (צריך להיות 75 מעלות).

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.