מתכון לזניה בשר דלת שומן:

חזה אווז במרינדה

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים

מאת: מערכת Diet

מנות: 4
קלוריות למנה: 285
מידת הקושי: קל

חזה אווז במרינדה

חזה אווז במרינדה

רכיבים:
4 מנות של 150 גרם חזה ברווז (ללא העור והשומן)

לתחמיץ:
4 כפות רוטב סויה, רצוי כהה
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 לימונים – מיץ וקליפה מגוררת
2 כפות שמן חמניות
4 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
150 גרם פטריות (שיטאקי) יבשות ופרוסות
2 כפות רוטב טריאקי
רבע כוס מים
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:
1. מנקים את חזה האווז מעור ומכל שומן נראה לעין וחורצים בו מספר חתכים.
2. מערבבים בקערה את רכיבי התחמיץ ומשרים בו את הברווז לחצי שעה. מוציאים ומנגבים.
3. מחממים מחבת טפלון עבה מעל חום גבוה וצולים את הבשר במשך כ-5 דקות מכל צד, עד שמושחם קלות. אם אוהבים את הבשר עשוי היטב, יש לצלות כ-10 דקות נוספות.
4. מוציאים את הבשר מהמחבת ומנמיכים את האש. מוסיפים את השמן למחבת ומטגנים את פרוסות השום עד שמזהיב. מוסיפים, תוך ערבוב, את הפטריות ואת המים ומבשלים. מתבלים ברוטב הטריאקי ובתבלינים ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.

הצעות הגשה:
פורסים את חזה האווז לפרוסות אלכסוניות דקות ומסדרים על כל צלחת פרוסת חזה אחד. מעל הבשר מפזרים את תערובת הפטריות והשום.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.