איך לשמור על הבריאות בגיל הזהב:

בשר בנוסח פרובנס

קטגוריה ראשית > מתכונים > בשר, עוף ודגים

מאת: מערכת "Diet"

מנות: 4
קלוריות למנה: 475
מידת הקושי: בינוני

צולם ע"י quinn.anya

מסירים את החבל מהבשר ופורסים לפרוסות דקות. צולם ע"י quinn.anya


רכיבים:

350 גרם בשר בקר רזה קשור בחבל
רבע ליטר מרק בשר + רבע ליטר מים
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך
4 שיני שום כתושות
3 עלי טימין טרי
3 כפיות חומץ בלסמי
300 גרם תפוחי אדמה ננסיים
150 גרם אפונה ירוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 עגבניה חתוכה
1/2 כף שמן זית
1/2 כוס עלי בזיליקום

לרוטב:
1/2 כוס מיונית דלת קלוריות
1 כף חזרת לבנה
1 כף חרדל דיזון
1 שן שום כתושה
1/2 כף מיץ לימון
1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:
1. לרוטב: טורפים בקערה את כל החומרים ומקררים היטב.
2. בסיר גדול, כבד ומכוסה מרתיחים: מרק, מים, בצל, גזרים, סלרי,תפו"א, שום, טימין ו-2 כפיות מהחומץ. מוסיפים את הבשר ומבשלים בסיר ללא מכסה 12 דקות.
3. הופכים את הבשר ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 2 דקות. מוציאים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים ל- 15 דקות.
4. מסננים במסננת את נוזלי הבישול לקערה. מעבירים את הירקות לקערה. שומרים 1/4 כוס מהנוזל ואת השאר מקפיאים לשימוש חוזר.
5. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומוסיפים את העגבניות, נוזל הבישול, כף החומץ, מלח, פלפל שמן ובזיליקום ומערבבים.
6. מסירים את החבל מהבשר ופורסים לפרוסות דקות.

מגישים עם הירקות, רוטב החזרת והמיונית.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.