מתכון לזניה בשר דלת שומן:

עוגיות שיבולת שועל אגסים מיובשים ופקאן

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני גולשים
עוגיות שיבולת שועל אגסים מיובשים ופקאן
חצי כוס חמאה
כוס מלאה חתיכות באורך קצת פחות מסנטימטר של אגס מיובש
3/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
2 כפות דבש
1/2 כפית תמצית שקדים
כוס + 2 כפות קמח
כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כוסות שיבולת שועל
כוס פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
לחמם מראש תנור ל 350 מעלות
להמיס חמאה במחבת גדולה, להוריד מהאש, ולהוסיף את כל שאר המרכיבים תוך ערבוב.
לחלק את הבצק לעוגיות, לסדר על תבנית משומנת, או על נייר אפייה, במרווחים של כ-4ס"מ אחת מהשנייה.
לאפות בין 11-13 דקות עד להזהבה. אפו פחות זמן לעוגיות נימוחות, ויותר זמן לקריספיות!
מאת: הגולשת חיה רימון מנצרת עילית

רכיבים:
חצי כוס חמאה
1 כוס גדושה של חתיכות באורך קצת פחות מסנטימטר של אגס מיובש
3/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
2 כפות דבש
1/2 כפית תמצית שקדים
כוס + 2 כפות קמח
כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כוסות שיבולת שועל
כוס פקאנים קצוצים
 

אופן ההכנה:

לחמם מראש תנור ל 350 מעלות
להמיס חמאה במחבת גדולה, להוריד מהאש, ולהוסיף את כל שאר המרכיבים תוך ערבוב.
לחלק את הבצק לעוגיות, לסדר על תבנית משומנת, או על נייר אפייה, במרווחים של כ-4ס"מ אחת מהשנייה.
לאפות בין 11-13 דקות עד להזהבה.
אפו פחות זמן לעוגיות נימוחות, ויותר זמן לקריספיות!

2 תגובות ל“עוגיות שיבולת שועל אגסים מיובשים ופקאן”

  1. מאת הילה גולן:

    מישהו יודע איפה קונים אגסים מיובשים?

  2. מאת אלעד חסיד:

    מכינים בבית: קולפים אגסים בשלים ופורסים לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ
    טובלים בתערובת מיץ לימון ומים ביחס של 1:2 למשך מספר שניות ופורסים על תבנית אפיה ע"ג נייר אפיה. מכניסים לתנור בחום 50 מעלות (אם אין כ"כ נמוך אז הכי נמוך שיש) למשך 5-10 שעות (תלוי בטמפרטורת התנור ויש לך אגסים מיובשים…חום גבוה מדי לא ייבש את האגסים אלא ישרוף ויאפה אותם…וכמובן שניתו להשתמש בכל פרי אחר העולה על רוחך…תפוחים…תותים וכד'