לא כל המשמין הוא חטא: מאכלים שכיף וצריך לאכול:

חצילים בטופו ופרמזן

קטגוריה ראשית > מתכונים > פשטידות ומאפים

מאת: מערכת "Diet"

מנות: 6
קלוריות למנה: 359
מידת הקושי: בינוני

צולם על ידי avlxyz

צולם על ידי avlxyz

רכיבים:
חומרים לשכבת החצילים:
750 גרם חצילים פרוסים לפרוסות
450 גרם טופו מסונן
2 חלבון ביצה
180 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1.5 כפות קמח
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כוס פירורי לחם

חומרים לרוטב:
2 קופסאות לבבות ארטישוק מסוננים
3 קופסאות קטנות רסק עגבניות(300 גרם)
1.5 צנצנת בינונית רוטב פסטה (כ-700 גרם)
1 כף תערובת עשבי תיבול
3 שיני שום כתושות
קורט כפית פלפל שחור גרוס
3-4 טיפות טבסקו

הוראות הכנה:
1. ממליחים את פרוסות החצילים ומניחים לחצי שעה. שוטפים ומייבשים.
2. מערבבים את חומרי הרוטב במעבד מזון במשך חצי דקה, או עד שהרוטב אחיד ומניחים בצד.
3. מחממים תנור גריל-אפייה, מניחים את פרוסות החציל על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה וקולים כ- 3-4 דקות.
4. מחממים תנור לחום בינוני- גבוה. מסננים ומייבשים את הטופו לחלוטין ומערבבים עם חלבון הביצה במעבד מזון לקבלת תערובת אחידה.
5. בתבנית פיירקס מסדרים שכבות בסדר הבא: 1/3 מרוטב העגבניות, מעליו חצי מפרוסות החצילים, מעליהם שוב רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה מעורבבת עם 1 כף קמח, מעליה תערובת הטופו והביצה ומעל את החצילים הנותרים. לבסוף יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים מלמעלה גבינת פרמזן מגוררת ופירורי לחם. אופים בחום בינוני כ-35 דקות

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.