לא כל המשמין הוא חטא: מאכלים שכיף וצריך לאכול:

עוגת גזר ושוקולית חצי חצי

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכונים לילדים

מאת: מור בר, מנהלת אתר "בריאות הציבור"

בריאה יותר, טעימה יותר.

בריאה יותר, טעימה יותר

הרכיבים:
2 כפות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 ביצים
שקית סוכר וניל וקינמון או שקית סוכר וניל ומי ורדים (יש במרכולים)
1/3 כוס סוכר כהה או רגיל
1/3 כוס שמן קנולה
2 גזרים מרוסקים דק מאוד במגרדת
2 כפות שוקולית

אופן ההכנה:
לנפות את הקמח היטב עם אבקת האפייה וסודה לשתייה מספר פעמים. להניח בקערה.
להוסיף סוכר, שמן,שקית וניל, קינמון, ביצים וגזר ולערבב היטב.
להכין תבנית אינגליש ולצקת חצי מתערובת העוגה. בחצי השני להוסיף לו את השוקולית ולערבב, להוסיף לתבנית.
לאפות בחום 170 למשך 35-40 דקות. לבדוק עם קיסם שיצא יבש ואז להוציא את העוגה לצנן ולהגיש.

אם אין תינוקות קטנים בבית אלא ילדים גדולים יותר, אפשר להכין את העוגה עם כל התוספת של השוקולית.

לא ניתן להגיב למאמר זה.