מתכון לחרוסת

כללי

מאת: מערכת Diet

מתכון לחרוסת לחג הפסח (ל 4 סועדים). החרוסת מכילה אגוזי לוז אשר מכילים קרוב ל10% חלבון, כמות גדולה של ויטמין A, ויטמין C ו- E. אגוזי מלך משמשים כמזון פונקציונלי להורדת שומנים וכולסטרול ולהורדת הסיכון למחלות לב. היין מכיל אנתוציאננים – פלבנואידים המשמשים כנוגדי חמצון חזקים.

חרוסת לחג הפסח

חרוסת לחג הפסח

כדאי להכין את החרוסת סמוך מאוד לערב החג. היא תשמור על טעמה ולא תתחמצן.

המצרכים:
200 גרם אגוזי לוז
100 גרם אגוזי מלך
חצי כוס יין אדום ממותק (יין קידוש)
50 גרם צימוקים
3 תפוחים מקולפים ומגורדים דק בפומפיה
קורט קינמון

אופן ההכנה:
משרים את הצימוקים כ – 5 שעות.
מרסקים את אגוזי הלוז ואגוזי המלך בבלנדר, מוסיפים את היין, הצימוקים, התפוחים והקינמון ומערבבים בקערה באמצעות כף.
סוגרים את החרוסת המוכנה בתוך צנצנת זכוכית (כדי שהתפוח לא יתחמצן) ומגישים לשולחן החג.

לא ניתן להגיב למאמר זה.