- פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה - http://www.diet.co.il -

מתכון חזה עוף מתובל עם אורז ובצל סגול

Posted By dana@diet On 18 בדצמבר 2012 @ 16:34 In אבות המזון, ירקות ופירות,אוכל בריא,בשר, עוף ודגים,טיפים אקראיים,כללי,מאמרים נבחרים,מתכוני גולשים,מתכונים,מתכונים לפי קלוריות,תזונה נכונה | Comments Disabled

18.12.12

מתכון מתכון דל שומן, בריא ללב, דל בכולסטרול לארוחת צהריים טעימה ובריאה.

כמות: 2 מנות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 25 דקות

קלוריות 495, חלבונים 45 גרם, פחמימות 63 גרם, שומנים 9 גרם, שומן רווי 2 גרם, סיבים 5 גרם, סוכר 15 גרם, מלח 0.39 גרם.

 

מרכיבים: [1]

כף שמן חמניות

בצל סגול פרוס דק

100 גרם אורז בסמטי

מקל קינמון

קמצוץ זעפרן

כף צימוקים

85 גרם אפונה קפואה

כף קצוצה של כוסברה ונענע

4 כפות גדושות של יוגורט דל שומן

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות (או 190 עם מאוורר).
  2. מברישים את העוף בכפית שמן ומפזרים עליו אבקת קארי.
  3. בשמן שנותר שמים את הבצל.
  4. שמים את העוף והבצל בשכבה אחת בתבנית צלייה.
  5. אופים במשך 25 דקות עד שהבשר מבושל והבצק פריך, תוך ערבוב הבצל בזמן הבישול.
  6. שוטפים את האורז, שמים אותו במחבת עם הקינמון, זעפרן, מלח לפי טעם ו300 מ"ל מים .
  7. מביאים לרתיחה, מערבבים פעם אחת, מוסיפים את הצימוקים ומכסים.
  8. מבשלים בעדינות במשך 10-12 דקות עד שהאורז רך, מוסיפים את האפונה באמצע.
  9. בצלחת שמים כף אורז, עליו את חזה העוף ומעליו מפזרים את הבצל. מערבבים את עשבי התיבול אל תוך היוגורט ומגישים לצד המנה (מי ששומר כשרות יכול לוותר).

Article printed from פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה: http://www.diet.co.il

URL to article: http://www.diet.co.il/general/12882-%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%97%d7%96%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%9e%d7%aa%d7%95%d7%91%d7%9c-%d7%a2%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%96-%d7%95%d7%91%d7%a6%d7%9c-%d7%a1%d7%92%d7%95%d7%9c

URLs in this post:

[1] Image: http://www.diet.co.il/wp-content/uploads/חזה-עוף.jpg

כל הזכויות שמורות ל © 2009 Diet.co.il.