- פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה - http://www.diet.co.il -

המלצות תזונה קיציות מעולם הרפואה הסינית

Posted By admin On 29 במאי 2012 @ 10:17 In אוכל בריא,כללי,מאמרים נבחרים | Comments Disabled

[1]

• בקיץ מומלץ לצרוך מזון שיחזק את נוזלי הגוף שלנו ויקרר אותו מעט.

     פירות קיץ כמו אבטיח, מלון, שסק, ענבים ועוד… גדלים לא במקרה בעונה זו. הם יזינו את הגוף ויקררו את החום.
    • כדאי לבשל את המזון

בהקפצה קצרה על ווק, במים או באידוי, בדייסות ומרקים

    . למשל מרק עגבניות. המים של המרק אמנם חמים אך העגבניות מקררות.

לא בטיגון, אפייה וצלייה, דבר שיגרום לחימום הגוף.

• מומלצים

ירקות כמו ברוקולי, חסה ושאר העליים הירוקים, גמבה, עגבנייה, מלפפון, פטריות שמפניון, סלרי, גזר, בטטה, דלעת, סלק.

קטניות כמו שעועית מש למשל ודגנים.

 • להמעיט במזון מחמם כמו בשר בקר, במזון חריף ובתבלינים מחממים.

 • מומלץ לאכול ארוחות קטנות יותר ו

בזמנים קבועים עד כמה שניתן.

לא להגיע לידי שובע, דבר שמחליש את מערכת העיכול, נותן תחושת עייפות ויוצר חום בגוף.

אני ממליץ לאכול בנחת, לא מול הטלוויזיה או עיתון.

 • להמעיט במשקאות ממותקים למיניהם (גם דיאט), בנוסף לכך שהם אינם טובים לגוף, הם גם מחממים אותו ומגבירים את התיאבון.

וכמובן – לשתות הרבה מים. מומלץ לשתות מים בטמפרטורת החדר או מעט קרירים, לא מים קרים מהמקרר כיוון שלמרות שהם נותנים תחושה נעימה, הם יחלישו את מערכת העיכול ועקב כך את הגוף כולו.

 • תה מנטה, נענע, לימונית, לואיזה, גרניום לימוני. אפילו שהמים חמים,

צמחים אלה מקררים (כמו קודם לכן כשדברתי על מרק העגבניות).

מתכון למוקפץ סיני בריא וטעים:

• גזר בינוני, חתוך לרצועות

• כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים

• 2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות

• גבעול סלרי קצוץ לחלקים בגודל של 3 ס"מ

• פטריות שמפניון מקולפות וחתוכות לפרוסות

• כוס ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

• גמבה אדומה חתוכה לרצועות

• 2 שיני שום קלופות, קצוצות

• 2 כפות שמן

• 2 כפות בוטנים/אגוזים קלופים קצוצים דק.

• כפית שמן שומשום

• 2 כפות רוטב סויה (מומלץ מופחת במלח)

• כפית אבקת מרק (מומלץ ללא מונסודיום גלוטומט, יש אפילו לאסם)

• מעט ג'ינג'ר טרי פרוס דק

מחממים בווק על אש גבוהה 2 כפות שמן, מוסיפים את הגזר, הכרובית והברוקולי, מכסים ומקפיצים מדי פעם.

כעבור מספר דקות מוסיפים את הכרוב, הסלרי, הפטריות והשום ומקפיצים לדקה נוספת. מוסיפים את התבלינים, מקפיצים לעוד דקה ומורידים מהאש, שהירקות לא יהיו רכים מדי.

מעבירים לקערת הגשה וזורים את הבוטנים/שקדים.

הירקות עדיין מעט קשים, כך הם עדיין שומרים על המרכיבים החיוניים שלהם.

ניתן להוסיף אטריות אורז שהוכנו לפי ההוראות על גבי האריזה או קוביות סויה טריה או יבשה.

 שיהיה לכולנו קיץ שמח ונעים, עם הרבה טיולים מהנים

גיא סגל מטפל מומחה לרפואה סינית [2]

בוגר מכללת רידמן ובית חולים Zhe Jiang בסין

 

לקביעת טיפול ולהתאמת תזונה ושיפור אורח החיים

ניתן ליצור קשר:

גיא סגל מטפל ברפואה סינית מומחה לרפואת נשים, אורטופדיה ועיכול www.tipulsini.co.il 052-8064646


Article printed from פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה: http://www.diet.co.il

URL to article: http://www.diet.co.il/general/12399-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a7%d7%99%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%9d-%d7%94%d7%a8%d7%a4%d7%95%d7%90%d7%94-%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%a0

URLs in this post:

[1] Image: http://www.diet.co.il/wp-content/uploads/18.jpg

[2] גיא סגל מטפל מומחה לרפואה סינית: http://www.tipulsini.co.il/

כל הזכויות שמורות ל © 2009 Diet.co.il.