- פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה - http://www.diet.co.il -

פיצה בריאה מקמח מלא

Posted By On 7 ביולי 2010 @ 22:48 In פשטידות ומאפים | Comments Disabled

מי שלא אוהב פיצה, שיקום. מי שלא מפחד מעודף קלוריות, שגם יקום.

לכל מי שלא קם, מוגש מתכון לפיצה בריאה וטעיממממה

מס' מנות: פיצה גדולה ל – 8 אנשים.
קלוריות למנה: 415 קלוריות
מידת הקושי: קל,אך דורש זמן שאתם בבית.

המצרכים לבצק:

פיצה מופחתת שומן עם מחצית הקלוריות

פיצה מופחתת שומן עם מחצית הקלוריות

250 גרם קמח מחיטה מלאה
250 גרם קמח רגיל
2 כפות שמרים טריים (כף אחת שמרים יבשים = 12 גרם בערך ושקולה כנגד חצי קוביית שמרים  או חצי חבילת שימרית (25 גרם)
חצי כוס מים בטמפ'של 30 מעלות (מים פושרים פלוס)
1 כף סוכר חום מלאה
1 כפית מלח מלאה
3 כפות שמן קנולה

המצרכים לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
קופסת רסק עגבניות אורגני של הרדוף או רסק רגיל (280 גרם)
כוס וחצי מים
4 עגבניות בשלות ואדומות חתוכות לקוביות קטנות
2  שיני שום מעוכות
1 בצל גדול או שניים בינוניים
1 כפית אורגנו יבש
כפית מלח מחוקה וקורט פלפל שחור (כדאי להוסיף מלח לאט לאט ולטעום שהרוטב מספיק מלוח)
1 כפית סוכר שטוחה
250 גבינה צהובה 9% מגורדת או חתוכה לחתיכות קטנות.

הכנת הבצק:
1. בתוך כוס מפוררים בעדינות את השמרים,מוסיפים חצי כוס מים חמימים וסוכר, מערבבים בעדינות וממתינים כרבע שעה.
2. בתוך קערה שופכים את הקמח, מוסיפים את כוס המים המכילה את השמרים בעדינות ומתחילים ללוש. אם יש צורך בעוד קצת קמח או מים, מוסיפים בהדרגה. כשהבצק אחיד, לשים עוד כ – 5 דקות. מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. נותנים לבצק לנוח כשעה עד שעה וחצי.
3. כשעבר הזמן הדרוש להתפחה, מוציאים את הבצק ולשים אותו פעם נוספת ("עושים לו מאסאג'"). בעזרת מערוך משטיחים אותו לתבנית אפייה משומנת (עדיף בכף שמן קנולה). מכניסים את התבנית לתנור (לא תנור מחומם), וממתינים חצי שעה נוספת.

הכנת הרוטב:
1. מחממים במחבת את השמן, מטגנים קלות את הבצל עד שישחים, מוסיפים את את רוטב העגבניות, כוס וחצי של מים, שום ואורגנו ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כרבע שעה.
3. מוסיפים את המלח, הפלפל ובכיבוי גם את הסוכר. מערבבים היטב.

האפייה בתנור:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2. בעזרת מצקת, יוצקים את הרוטב על הבצק.מעליו מניחים כל התוספות: גבינה צהובה (9% או 22%, המתכון מחושב לפי גבינה 9%) או גבינה בולגרית 5%, זיתים שחורים או ירוקים ואפילו תירס וטונה
לחישוב הערך הקלורי של התוספות, הכנסו למחשבון הקלורי:
3. אופים את הפיצה כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
4. מגישים את הפיצה מיד.

בתאבון!


Article printed from פורטל דיאטה | תזונה נכונה | כושר גופני והרזיה: http://www.diet.co.il

URL to article: http://www.diet.co.il/%d7%a7%d7%98%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%99%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%93%d7%99%d7%90%d7%98%d7%94/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a4%d7%a9%d7%98%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%9d/7665-%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%94-%d7%9e%d7%a7%d7%9e%d7%97-%d7%9e%d7%9c%d7%90

כל הזכויות שמורות ל © 2009 Diet.co.il.