כיצד להתמיד בדיאטה?:

אביב הגיע פסח בא , ואיתם הקלוריות…..

מאמרים נבחרים > קטגוריה ראשית

מאת : ריטה שאוליאן, דיאטנית קלינית.

אכן,לעשות דיאטה בחג זה קל ולא מציאותי .

אך, הנה כמה רעיונות על איך לעבור את החג , להנות ממנו , ולא להשמין .

מצות בכל תבשיל , מי יציל ?

המצה הרגילה עשויה מקמח לבן ללא סיבים תזונתיים וערכה הקלורי הוא כ140 קלוריות .

ניתן להמיר מצה אחת ב2 מצות קלות העשירות  בסיבים , או ב4 פריכיות אורז .

במקום להכניס מצות רגילות לפשטידות אפשר לפורר לתוכן פריכיות אורז –חיסכון קלורי משמעותי .

שומן גלוי שומן סמוי , להפחיתו רצוי .

מאכלי החג עתירי שמן בגלל הטיגונים . השומנים הגלויים נמצאים בכל המאכלים אותם אנחנו מטגנים , קציצות פרסה , מצה ברייט , בומאלוס , כל עדה ומאכליה .

כל כפית שמן מכילה כ45 קלוריות ,. קציצה יכולה לספוג בין 2-3 כפיות כלומר בין 90-135 קלוריות .

ומי מסתפק בקציצה אחת ?

אפשר לחסוך את השמן עי שימוש בתרסיס או טיגון על מחבת קרמית .

השומנים הסמויים נמצאים בסלטים .

בהכנת  סלטים על בסיס ירקות הרבה פעמים אנחנו מתבלים בנדיבות  בנדיבות במיונז או בשמן –ולכן,כדאי להפחית כמותם .

סלטים הקנויים בסופר , כמו סלט כרוב במיונז. או חצילים בטחינה אף הם מכילים כמות גדולה של שמן ונתרן .

מים בששון

ארוחות חגיגיות מלוות במיצים ,המהדרין שמים על השולחן מיצי פירות או מים בטעמים .

יש לזכור ,עדיין המדובר בסוכר, כ4 כפיות לכוס .

רצוי ואפשר לשתות מים בארוחה .

 אפשר להכין מראש קנקני  מים עם פרוסות לימון ונענע, ויש לנו  מים בטעמים ,ללא סוכר.

סביב השולחן מסבים, ואת האוכל בוחרים

הרבה פעמים מול שפע של מאכלים על שולחן החג , יש תחושה של בלבול . מכירים את התחושה של –האוכל חזק ממני , או האוכל בוחר אותי ?

כדאי לבחור את המזונות שאנחנו מתכוונים לאכול . אפשר גם להחליט מתי להפסיק .

כדאי לשים לב לתופעה של אני ממשיך לאכול כי הארוחה נמשכת ,והאורח ממול בדיוק לוקח עוד תוספת……….

שליש שליש שליש

אחד העקרונות  החשובים ביותר מלצאת מארוחות מרובות בשפע מאכלים  בשלום .

הרכב הצלחת או הארוחה רצוי שיכלול שליש פחמימה –אורז תפוחי אדמה ,שליש חלבון –עוף בשר דגים , ושליש ירקות בכל צורה .

הירקות משביעים , בריאים ,וגם פותרים את בעיית היציאות המלווה

חלק גדול מהאנשים בחג .

שנייה להתבוננות .האם כך נראית הצלחת שלכם ?

ומה עם המתוק המתוק ההוא ?

מן הידוע שלעוגות פסח טעם מיוחד שמרביתנו מחכים להם כל השנה .

מתוקי פסח דחוסים בקלוריות  שמקורן בשומן-עוגיות בוטנים , שקדים , קוקוס.

 ערכה הקלורי של עוגיה יכול להגיע לכ140 קלוריות .

לקינוח ארוחת החג אפשר להכין סלט פירות ,תפוחי עץ אפויים  או אגסים ביין . –מתכון באתר שלי  .

גם באי סדר אפשר למצוא את הסדר

היציאה מהשגרה  מבלבלת ומוציאה אותנו מסדר של האכילה המאוזנת .

חשוב להמשיך ולשמור על הרגלים בסיסים  מהשגרה שלנו שישמרו על תחושת השליטה שלנו בעצמנו , והרגשה טובה יותר .

להמשיך את הפעילות הגופנית , להוסיף ירקות לכל ארוחה .ולהקפיד על שתיית מים מרובה .

שיהיה חג שמח וכשר .

ריטה שאוליאן , דיאטנית קלינית . שלוב של רפואה קובנציונאלית ומשלימה .יעוץ קליני לטפול במחלות . יעוץ לירידה במשקל . דיקור לירידה במשקל, תוספי תזונה וצמחי מרפא . הנחיית סדנאות לירידה במשקל . הרצאות בנושאי תזונה .

לא ניתן להגיב למאמר זה.