דיאט ראש השנה

קטגוריה ראשית > טיפים > קטגוריה ראשית > תזונה נכונה

מאת: חן אדדי, B.Med.Lab.Sc, CI.H, מטפלת בתזונה וצמחים למודעות ואנרגיה

מאמרים נוספים לראש השנה: מתחזקים עם ברזל בשנה החדשה, דיאטה גם בחגים,תה תפוחים טבעי לקטנטנים, שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו, שפע הרימון.

בראש השנה, בראש השנה אנסה להמנע מארוחה משמינה. כיצד נוהגים בארוחת החג? מה כדאי לאכול ומה יכול לגרום לנו לאבד את ההשגים היפים שהשגנו עד עכשיו במסגרת הדיאטה? אז כן, אלה בהחלט שאלות חשובות שעדיף לתת עליהן את הדעת עוד לפני הישיבה מול השולחן העמוס בכל טוב. כדאי לנו להערך מראש ולהיות מסוגלים לגלות כוח שליטה והתנגדות. בסופו של דבר האחריות היא אך ורק על עלינו ועל בטטנו.

ארוחת החג יכולה לעלות דיי הרבה. מאכלים כמו בשר כבש עם רוטב או קינוחי שוקולד ובקלוואה עתירי שומנים יכולים לנגוס בתוצאות של ירידת המשקל והדיאטה. הבעיה מחריפה כשעושים חשבון ומגלים שאין ארוחה אחת בחג. יש 3 או 4 ארוחות. השהייה בחיק המשפחה והאורחים מזמינה בנוסף גם נשנושים וכיבוד.

מה עושים? קודם כל, כדאי לאכול ולהנות מהשפע של החג. אין שום צורך להחמיץ את המעדנים הנהדרים שמגיעים מכל מיני דודים ודודות, חברים ואורחים.דיאטה בראש השנההדגשים הם על איך ומה? איך עושים את זה? מה אוכלים? ישנן מס' אפשרויות לעבור את החג "ללא פגע"

1. "המחשבה הראשונית שעלתה בדעתי היא פשוט לצום כל היום ולהגיע לערב החג כשמגיע לי הכל". "אני יכולה לאכול הכל מהכל", כך ציינה בפניי מטופלת בשלהי גיל ה – 30. האמת, לא כדאי. למי שמגיע רעב עם אישונים מורחבים ומבט טורף בעיניים, יהיה קשה יותר לעמוד בפני כל הפיתויים ויש מצב שהעומס על הצלחת יהיה גדול ומיותר, ובקיצור, משמעות הדבר אינה כוללת אכילה לא מרוסנת ודחיסה עקבית במשך שעה שלמה.

2. מה שכדאי לעשות הוא לאכול פחות במשך היום ולהותיר יותר קלוריות לערב. כדאי לנסות לבחור מבעוד מועד על איזו מנה אתם הולכים לרכב. דג, עוף, בשר או תבשיל מרוכז של קטניות דוגמת חומוס או שעועית. קחו גם מהתוספות: אורז, תפו"א ותמיד הוסיפו סלט ירקות. הכי "שווה" לאכול מנה שתכנס בצלחת אחת ותכלול "ביס" מכל תבשיל (ככף), כך לא תרגישו שאתם מפספסים משהו ותוכלו להנות מכל התבשילים, וכמובן לצאת מנצחים.

3. איכלו לאט. הבית כבר שטוף, אנחנו אחרי הקניות, עיתון החג מחכה בסבלנות במשך 3 ימים. אין לאן לרוץ.

4. זהו זמן מצוין להראות איכפתיות ורצון טוב. כשאתם מגיעים לארוחת החג התנדבו לפעילות מסייעת. מילוי צלחות, הגשה ופינוי יחסכו מכם זמן תהיות (לאכול? לא לאכול?) יקר. "חסר לי מזלג!", תביאו כף לתפו"א!" הן בהחלט קריאות עבורכם.

5. תביאו אתם את סלט הירקות. כך תוכלו לדעת מה יש בפנים (כמה שמן, כמה רוטב) וכמה קלוריות יש בו. תוכלו לעשות אותו צבעוני ומושך עם חמוציות, ירקות בכמה צבעים, עלי רוקט וקצת אגוזים. גם הוספה של תפוח יכולה להעשיר את טעמו של הסלט. בזמן שכולם לועסים ומעמיסים, אתם יכולים לאכול ביס מהתבשילים וביס מהסלט. ככה תחסכו לפחות 50% מהקלוריות.

6. "רחוק מהעין, רחוק מהלב" – אין שום צורך לשבת ב"מרכז העניינים". את הברכות אפשר לשמוע גם מקצה השולחן. ישיבה מרוחקת ממוקד התבשילים יגרמו לנו באופן טבעי לאכול קצת פחות.

7. בנוגע לקינוחים: שם המצב מחייב עירנות גבוהה. עברנו את החלק הקשה. עמדנו במשימה יפה ועכשיו… מה עכשיו? אהה. הקינוחים. הכי קל יהיה להתעלם. אבל אם אתם לא מהטיפוס המתעלם, כדאי לשקול צעדים במקום קילוגרמים. האופציות הנפוצות הן: פיצוחים, עוגת דבש ועוגות בכלל, בקלוואות, גלידה פרווה, סלט פירות משומר או פירות הכוללים תפוח בדבש.

ההמלצה היא כמובן להתרחק מהעוגות והבקלוואות. פרוסה ממוצעת של עוגת דבש יכולה לעלות כ – 350 קלוריות. עוגות אחרות המכילות גם שוקולד או קצפות יכולות לנסוק ל – 550 קלוריות בקלות. על פצצות האנרגיה שנקראות בקלוואות אין בכלל מה לדבר. כדאי לסתום את הפה עם מסטיק. מה שכדאי לנשנש בכיף הוא תפוח בדבש. כפית דבש מכילה כ – 40 קלוריות, והתפוחים עלינו. תוך כדי אכילה , נסו לדמיין את השנה החדשה מתוקה, טובה ומטיבה עם הזדמנויות חדשות, אושר, שמחה ומתיקות דביקה של אחדות עם, שלום וברכה.

חג שמח!

לא ניתן להגיב למאמר זה.