תזונה סינית מחסנת לחורף שקט

קטגוריה ראשית > תזונה לריפוי טבעי

מאת: מערכת Diet

אפצי' ועוד אפצי', תזמורת קינוחים וכחכוח בגרון לא הותירו מקום לספק. אני חולה. "ממחטות הטישו במבצע", הקופאית מודיעה לי בסופר. "אחת פלוס אחת במתנה".

מזג האויר משתנה ועימו תחושות הגוף. הטמפרטורה יורדת נמוך, ומזג האויר מתקרר גם כן. הגשם מודיע חד משמעית: החורף כאן! ומותיר אותנו לעיתים, בלי מטריות.

עיטושים, נזלות, שיעולים, דלקות גרון ושפעות הם חלק מהתופעה הכללית העונה לשם "התקררות".

עונות השנה מכתיבות את התנועה של האנרגיה בגוף שלנו. (צולם ע"י joiseyshowaa)

עונות השנה מכתיבות את התנועה של האנרגיה בגוף שלנו. (צולם ע"י joiseyshowaa)

כיצד כדאי להכין את הגוף לקראת החורף? תשאלו את הסינים. הסינים מציעים מחסום הגנתי יעיל מפני וירוסים, חיידקים ופולשים אחרים.

הרפואה הסינית שנפוצה יותר ויותר בשנים האחרונות תופסת תאוצה ומכילה בנוסף לדיקור, המלצות לתזונה. התזונה הסינית ממוקדת במניעת מחלות ומעודדת את הגוף לרפא את עצמו בצורה טבעית.

אצל הסינים ההתייחסות למזונות היא בטעמים השונים (מר, מתוק, מלוח, מתוק), הטמפרטורה של המזון, ולעונות השנה, המכתיבות את התנועה של האנרגיה בטבע, ובגוף שלנו.

מזונות מסוימים יהיו בעלי "אנרגיה קרה". אחרים יהיו בעלי "אנרגיה חמה" או מחממים.

התנועה הטבעית של הגוף בחורף היא למטה ופנימה. זוהי תקופה של התכנסות , מחשבה וחשבון נפש של מה שהיה בחיינו, ועל מה שעוד עתיד להתרחש. זמן של אגירה (ידוע שיש נטיה להשמין בחורף) וחיזוק של הקיים, ומדיטאציה, כאשר התבוננות פנימה יכולה להביא אותנו למודעות גדולה יותר ביחס לעצמנו ולזולת.

התזונה הסינית שמתאימה לחורף תהיה מחממת ומחזקת ותכלול אוכל "כבד" יותר. תבשילים ומרקים חמים בתוספת תבלינים מחממים דוגמת הל, קינמון או כורכום, יכולים לעזור לגוף להלחם נגד מחלות החורף ולעשות לנו חם בלב.

מזונות מחממים לחורף קר:
ירקות ושורשים: בצל, שום, כרוב עלים, כרישה, עירית, שומר, שמיר ופטרוזיליה.

פירות: תמר, גויבה, דובדבן וחלב קוקוס.

טיפ חמים: חטיפי אנרגיה טבעיים רבים מכילים תמרים ואגוזים. הרבו בהם בעיקר בחורף.

קטניות: אורז, שעועית שחורה.

טיפ חמים: מבשלים על האש תבשיל עדשים? פנקו אותו עם כמון, הל וגרעיני כוסברה.

מקבוצת הירקות: בטטה, גזר, דלעת, דלורית, בצל, שום, כוסברה ושומר.

טיפ חמים: מכינים קציצות בשר ברוטב עגבניות? הוסיפו בטטה ובזקו קינמון 10 דקות לפני כיבוי האש.

מקבוצת השומנים: אגוזי מלך וגרעיני חמניות, שמן סויה.

מקבוצת הפחמימות: ערמונים.

טיפ לוהט: ערמונים לוהטים מצויים בצידי הדרכים, בכמה וכמה דוכנים וממתקיות תוכלו למצוא ערמונים חמים במשקל, ולהתפנק בדרך הביתה.

מקבוצת הדגנים: שיבולת שועל, שיפון.

נוספים: אלכוהול, קפה וטבק.

האלכוהול – דרך טיפול נפוצה היא ליקרים או יינות המכילים צמחי מרפא (במידה). אם כבר מכניסים אותם לערב חמים בבית, חלק מהכיף יהיה ליצור אוירה מתאימה ולהקשיב לגשם דופק בחלון..

הקפה והטבק אינם משמשים לטיפול תזונתי ואינם מומלצים כמזונות מרפאים, למרות היותם מחממים.

*לטיפוסים הסובלים מעודף חום בגוף, או טיפוסי "יאנג" לא מומלצת תזונה מחממת.

תבלינים מחממים: קינמון, הל, כורכום, כמון, זרעי שומר, פלפל שחור, טימין (קורנית), חזרת, גרעיני כוסברה וגי'נגיר.

טיפ לחורף חם: את הגינגי'ר ניתן לשלב כמעט בכל תבשיל כמו מרקים ומוקפצים, אך לא רק. אפשר להוסיף אותו לכל חליטת תה. הוא יכול ללוות את המרווה, המליסה או הקמומיל.

רוצים להתפנק על מתכון כתום למרק? פינוק אמיתי של מרק כתום לחורף באדיבות דניאלה בוס.

לא ניתן להגיב למאמר זה.