הקינמון

קטגוריה ראשית > תוספי מזון וצמחי מרפא > צמחי מרפא

מאת: מערכת Diet

פיקנטי, מתוק, חם ויבש, כך מגדירים הסינים את הקינמון (Cinnamomum zeylanicum).
מוצאו של הצמח בדרום מזרח אסיה ומשתמשים בו היום כצמח תבלין כמעט בכל בית בישראל.

כתבלין הולך טוב עם מאפים, עוגות ובשילוב יין או תפוחים.cinamon

שמן הקינמון משמש לטיפול בכאבים, מגביר ויטאליות ותיאבון.
הקינמון מחמם את הגוף ועל כן טוב לטיפול בהתקררויות, ומהווה חלק מתזונה סינית מחסנת לחורף שקט.

הקינמון הוכח בשנים האחרונות כהיפוגליקמי (מוריד רמות סוכר) יעיל ועל כן יש בו שימוש בסוכרת סוג 2.
מחקרים שונים הוכיחו שקינמון מגביר את יעילות הורמון האינסולין על ידי חדירתו לתוך התאים וגירוי הרצפטורים על ממברנת התא. כך הסוכר נכנס לתאים ביעילות ורמתו תקינה בדם.

הצמח לא מומלץ לשימוש אצל אנשים הסובלים מכיבים פפטיים ובמצבי חום שונים (הוא מחמם).
כמו כן, יש אפשרות לפתח אלרגיה לתבלין ולכן כדאי לצרוך אותו במתינות,  ולאט לאט להעלות את המינון.

מספיק ריכוז של גרם אחד ליום מקליפת הגזע להשפעה יעילה וטעימה.
עדיף לטחון את הקליפה כשהיא טרייה מאשר לקנות קינמון טחון.
ניתן לשלב אותו במתכונים שונים.
הוא נמכר כאבקה, תמצית, מקלות ושמן קינמון.

רוצים לחמם את האוירה? מתכון לפונץ' חם ומתוק גם בקיץ וגם בחורף.
נישנושים זה אני. משהו מתוק ובריא? מתכון לעוגיות טחינה עם שיבולת שועל בתוספת קינמון
חוסכים קלוריות? מתכון לשטרודל תפוחי עץ עם קינמון מבצק פילו עם 220 קלוריות למנה.

לא ניתן להגיב למאמר זה.