איך לשמור על הבריאות בגיל הזהב:

גרנולה ביתית

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני גולשים

מאת: הגולשת נועה אוחיון

המרכיבים:

אכילת גרנולה מומלצת בכל יום

צולם ע"י Luigi Chiesa

3.5  כוסות שיבולת שועל
חצי כוס שומשום
רבע כוס סובין חיטה
חצי כוס שקדים קצוצים
חצי כוס אגוזי מלך
כפית קינמון
חצי כוס אגוזי פקאן חצי כוס אגוזי לוז קצוצים
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס מים
חצי כוס דבש או סילאן חצי כוס נבט חיטה
חצי כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס גרעיני חמניות
חצי כוס גרעיני דלעת
חצי כוס קינואה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לטמ"פ של 180 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים פרט לסובין החיטה והצימוקים. בקערית נפרדת מערבבים את השמן, המים והדבש, יוצקים על התערובת היבשה ומערבבים היטב.

משטחים את התערובת בתבנית ואופים כעשר דקות.

מערבבים היטב ואופים במשך עשר דקות נוספות. מוסיפים את סובין החיטה, מערבבים ואפים חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומוסיפים את שאר הפירות היבשים ומערבבים.

מצננים ומאחסנים בכלי סגור היטב.

בתיאבון!

2 תגובות ל“גרנולה ביתית”

  1. מאת סוני:

    איזה טעים!!
    אחד האדירים…
    אני מצביעה לו ורק לו

  2. מאת נועה:

    שלום לכולם!
    אני רשמתי את המתכון הנ"ל
    רק שכחתי לציין שלא חייבים לשים את כל התוספות שרשמתי
    אפשר לשים רק 2-3 תוספות בגרנולה
    הכל לפי העדפה אישית שלכםט
    אני הכנתי את המתכון לא מעט פעמים והוא יוצא מדהים!!!
    רק תזהרו לא לאפות יותר מידי, אחרת זה יישרף וחבל!
    בתאבון!!!