פוקצ'ה מקמח מלא עם ירקות

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני גולשים

המתכון באדיבות הגולשת טופז

פוקצ'ה ירקות

פוקצ'ה ירקות

הרכיבים לבצק:
(עבור 2 פוקצו'ת)
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות קמח מלא
שליש כוס מים 2
כפות שמן זית מכבישה קרה
1.5 כפיות מלח

הרכיבים לתוספת הירקות:
1 קישוא גדול חתוך לחצאי טבעות
3 עגבניות חתוכות לפרוסות
4 שיני שום חצויות או חצי בצל חתוך לטבעות(לפי הטעם)
רצועות פלפל בצבעים שונים
2 כפות זיתים ירוקים או שחורים
כף וחצי צימוקים
כף שמן זית מכבישה קרה למריחה

תבלינים:
פפריקה מתוקה, זרעי כוסברה כתושים, גרגירי חרדל צהובים כתושים, אורגנו, בזיליקום יבש, רוזמרין, קימל טחון, מלח גס, פלפל שחור (הכל לפי הטעם).

אופן ההכנה:
ראשית יש לחמם את התנור ל-220 מעלות.
יש להכניס את הקמח המלא והשמרים לקערה ולערבב. לאחר מכן יש להוסיף את המים בהדרגה ולערבב, להוסיף את השמן והמלח וללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד.
לתת לבצק לנוח בצד למשך שעתיים. לאחר שעתיים לחתוך את הבצק ל-2 עיגולים, כל עיגול להפוך לעיגול שטוח בקוטר 20*20 סנטימטרבערך ובעובי סנטימטר אחד.
יש לייצר באמצעות האצבעות שקעים קטנים, למרוח מעט שמן זית, לפזר את התבלינים ואחר כך לפזר את הירקות מעל. להניח על תבנית עם נייר אפייה מרוח בשמן זית ולהכניס לתנור למשך 15-20 דקות.

בתיאבון וחג שמח!

לא ניתן להגיב למאמר זה.