לזניה מוקרמת עם תרד ופלפלים

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכונים לתוספות

מנות: 4
מידת הקושי: קלlazagna

רכיבים:
6 דפי לזניה דקים
תרסיס שמן

לרוטב הגבינה:

3 כוסות חלב % 1 שומן
6 כפות קמח
1 גביע גבינת קוטג` % 5 שומן
1 כפית חרדל
1 כפית בהרט
קורט מלח ופלפל

לירקות:

280 גרם ( 7 קוביות) תרד קפוא מופשר וסחוט
200 גרם גבינה בולגרית % 5 שומן מגוררת
1 כף שמן זית
2 פלפלים אדומים קצוצים
1 בצל פרוס
2 שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל
כף עלי אורגנו קצוצים

להקרמה:
3 פרוסות גבינת עמק לייט קצוצה

הוראות הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מביאים לרתיחה 1/2 2 כוסות מהחלב בסיר גדול מעל אש בינונית.
3. בקערה קטנה מערבבים את הקמח ב- 1/2 כוס חלב. יוצקים את התערובת לחלב החם תוך ערבוב מתמיד עד שמסמיך. מסירם מהאש ומוסיפים שלושה רבעים מגביע הקוטג`, את החרדל, הבהרט, המלח והפלפל. מתקבל רוטב גבינה.
4. מערבבים את התרד עם הקוטג` הנותר והגבינה הבולגרית.
5. מחממים את השמן בסיר טפלון גדול ומוסיפים את השום, הבצל והפלפל האדום ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 35 דקות. מוסיפים את האורגנו, המלח, והפלפל וממשיכים לבשל עוד כ- 3 דקות. מוסיפים לתערובת התרד ומערבבים.
6. משמנים תבנית חסינת אש (21X21) בתרסיס שמן. יוצקים על התחתית 1/4 כוס מרוטב הגבינה. מניחים 2 דפי לזניה ומעליהם חצי מכמות התרד. חוזרים שוב על השכבות. מסיימים בשכבה של אטריות ורוטב גבינה.
7. מפזרים מלמעלה את הגבינה הקצוצה. מרססים את רדיד האלומיניום בתרסיס שמן ומכסים היטב את התבנית.
8. אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות עד שמזהיב.

בתיאבון!

מאת: מערכת "Diet".

לא ניתן להגיב למאמר זה.