אגרול בנוסח סיני

קטגוריה ראשית > מתכונים > פשטידות ומאפים

צולם ע"י miss karen

צולם ע"י miss karen

מאת: מערכת Diet

צולם ע"י miss karen

צולם ע"י miss karen

מנות: 18
קלוריות למנה: 55
מידת הקושי: בינוני

רכיבים:
לבצק:
250 גרם עלי פילו מוכנים (9 עלים)
1 כף שמן

למלית:
1 גזר
1 גבעול סלרי צעיר
1/4 כרוב קטן
1 בצל ירוק
1/2 קופסה נבטים
1/2 כף עמילן תירס
1/6 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן
1 שן שום קצוצה
קורט זנגביל קצוץ דק או טחון
קורט מלח, פלפל לבן ופלפל שחור

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. חותכים את הגזר, הסלרי, הכרוב והבצל הירוק לרצועות דקות.
3. בוללים בקערית את עמילן התירס עם מעט מים, מוסיפים את יתרת המים ורוטב הסויה ושומרים בצד.
4. מחממים במחבת רחבה ועמוקה את השמן, מוסיפים את השום והזנגביל ומטגנים מעט. מוסיפים את הירקות הקשים- הגזר והסלרי ומטגנים עד שיתרככו. מוסיפים את יתרת הירקות ומטגנים עד שיתרככו, אך ישמרו על פריכותם.
5. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים למחבת את תערובת העמילן, בוחשים עד שהרוטב מסמיך מעט, מסירים מהאש ומצננים.
6. חוצים כל עלה פילו לרוחבו לשני מלבנים, ומברישים בשמן. מקפלים כל מלבן לשניים לקבלת ריבוע . מניחים במרכז כל ריבוע כף מחוקה מהמלית מגלגלים לגלילה ומברישים את השולים בביצה.
7. עורכים בתבנית אפייה מלבנית גדולה, כשה"תפר" כלפי מטה, אופים 20-25 דקות עד שמזהיב.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.