תוספת חלבון לסלט

קטגוריה ראשית > טיפים > טיפים אקראיים

אחד האמצעים הטובים ביותר למען חיזוק וחיטוב הגוף, אמצעי שעדיין כמעט ולא מוכר בארצות המערב, הוא אכילה של זרעים מונבטים, שהם מקור מעולה לחלבון, מינרלים, ויטמינים, ופיטוכימיקלים (נוגדי חימצון בין היתר). סיבים תזונתיים רבים יחד עם חלבון איכותי ופחמימות מורכבות, אשר מתפרקים בגוף לאורך זמן, מבטיחים רמת אנרגיה גבוה עם עלות קלורית מינימלית.

הנבטת זרעים היא קלה, בעיקר עם נבטי מאש.

הנבטת זרעים היא קלה, בעיקר עם נבטי מאש.

ניתן להנביט למעשה כל זרע, אך במיוחד זרעי אלפלפה, עדשים ירוקים, מש, חיטה (מהנבט מגיע העשב הפופולארי כיום) וברוקולי נחשבים למתאימים ביותר. פולי סויה הם מוצר הגלם של טופו וחלב סויה. לרוב הם לא נאכלים מונבטים בגלל אחוזי שומן גבוהים.

אם אין לכם קופסת הנבטה, ניתן לעשות הכל דרך מסננת רגילה, שמניחים או על השיש או לתוך כלי (סיר) ומכסים במגבת לחה (כדי לשמור על הלחות). בשיטה זו כדאי לשטוף את הזרעים בתוך המסננת לעיתים קרובות יותר, על-מנת למנוע התייבשותם.

בכל מקרה ובכל דרך שאתם מנביטים, נסו זאת ותווכחו בעצמכם במשמעות של תזונה נכונה ונבונה.

לא ניתן להגיב למאמר זה.